nieuws

Nieuws

Floricultura gaat aan de slag met leiderschapsstijlen

floricultura-gaat-aan-de-slag-met-leiderschapsstijlen
21 juni 2017

Afgelopen dinsdag was er de tweede bijéénkomst van Kas groeit: leidinggeven in de 21ste eeuw bij Floricultura in Heemskerk. Deze keer vulden de medewerkers een test in zodat ze meer inzicht kregen in hun manier van leidinggeven. Ben ik goed in delegeren, faciliteren, begeleiden of opdragen?  Hoe  makkelijk kan ik schakelen tussen de verschillende stijlen?

 

Frank Jeene, Priman, ging hier tijdens zijn workshop dieper op in. Het is belangrijk alle stijlen te kunnen hanteren maar bijna iedereen heeft een duidelijke voorkeursstijl. Dat betekent dat je sommige andere stijlen wat meer kunt ontwikkelen.

 

Het kunnen schakelen is van belang bij ‘dienend leiderschap’. Frank: en daarmee bedoel ik niet dat je alles moet doen wat de medewerker van je vraagt. Een dienende leider is iemand die het team centraal stelt, zich richt op het gemeenschapsgevoel, talenten inzet en stuurt op output.

 

Frans van Nieuwenburg, assistent trainer van het Nederlandse waterpoloteam, vertelde over de ontwikkeling van zijn eigen talenten maar ook over dat van zijn team. Je talent komt het beste tot ontwikkeling als het ook aansluit bij je passie of droom. Frans: blijf bij je droom, door vallen en opstaan kom je er wel.

 

Wil jij aan de slag met jouw droom of vraag jij je af waar jij je meer kan ontwikkelen. Vraag dan de gratis loopbaanvoucher aan van Kas groeit. Voor meer informatie klik hier.