Nieuws

Aan de slag met een POP

Aan de slag met een POP
16 september 2021

Een kas erbij bouwen, of gaan voor kwaliteit en meer overhouden aan het product dat je produceert? Als het goed is maak je een bepaalde groei door. Je wilt dat je steeds beter wordt in wat je doet. Je wilt efficiënter werken en betere klantervaringen krijgen. Je medewerkers wil je daarin  laten mee groeien. Misschien heb je het niet zo door, gaat het heel natuurlijk of gestaag, maar als jij groeit, groeien zij ook. Bij de ene medewerker gaat dat vanzelf, de andere heeft wat meer zetjes nodig. We bieden graag onze hulp aan bedrijven en medewerkers, o.a. bij het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkel Plan.

Bij Kasgroeit geloven we er heilig in: ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. En als je jouw medewerker de juiste aandacht geeft, groeien ze ook nog mee in de richting dat jij voor ogen hebt met je bedrijf. Toch horen we vaak bij de bedrijven waar we advies geven dat het moeite kost om dit voor elkaar te krijgen. Er is te weinig ruimte om er echt mee aan de slag te gaan. En daar zijn wij bij Kasgroeit nu juist voor. Wij helpen je daarbij en laten zien hoe je dat aanpakt.  

Ontwikkelgesprekken

Wij geloven in ontwikkelgesprekken. Dus niet meer in de beoordelingsgesprekken of functioneringsgesprekken die vaak één keer per jaar plaatsvinden. Daar krijg je mensen niet mee in de groeistand. Gestructureerde ontwikkelgesprekken die om de twee weken, twee maanden of zelf elke dag plaatsvinden, passen meer bij deze tijd waarin alles in beweging is. Het is afhankelijk van wat past bij de werknemer en de situatie. Maar waar heb je het dan over in zo’n gesprek?

POP

Een goed instrument om mensen continu door te laten groeien is het persoonlijke ontwikkelplan. Dit plan is een mooie leidraad voor de ontwikkelgesprekken die je voert met jouw werknemers. Wij helpen veel werkgevers en werknemers bij het maken van deze plannen.

We starten met het afnemen van een assessment waardoor er inzicht komt in de persoonlijkheid van de werknemer. De kwaliteiten, wat moet het werk in zich hebben om deze werknemer te motiveren. Wat is zijn manier van leren? Welke omgeving moet je hem bieden zodat hij kan blijven leren?

Vervolgens volgt er een gesprek met de werknemer om te kijken waar hij/zij tegenaan loopt in zijn werk. Wat hij/zij zou willen ontwikkelen. Op deze manier wordt het persoonlijke ontwikkelplan gemaakt vanuit de intrinsieke motivatie van de werknemer. Zo wordt de kans op een succesvolle uitvoering van het plan veel groter.

Tot slot volgt een gesprek met de leidinggevende erbij, waarin deze kan aangeven wat hij vindt dat deze werknemer kan ontwikkelen. En waarin gecheckt wordt of deze plannen passen binnen de doelen van het bedrijf. In het plan staan niet meer dan 2 of 3 punten die ontwikkeld gaan worden omdat mensen gewoon niet teveel tegelijk kunnen veranderen. En als die punten onder de knie zijn, gaan we door met de volgende ontwikkelpunten.

Wil je jouw werknemer nu alvast in beweging krijgen: geef ze op voor de workshop Leren op de werkvloer. Voor leidinggevenden in de regio Tinte en Beek en Donk.

Of maak een afspraak over de persoonlijke ontwikkelplannen.