Brancheopleiding Glastuinbouw

Brancheopleiding Glastuinbouw

Wil jij je ontwikkelen op het gebied van Bedrijfsvoering of Teelt binnen de glastuinbouw? Lees dan verder om te zien wat de Brancheopleiding Glastuinbouw jou te bieden heeft…

De brancheopleiding is een modulaire opleiding die speciaal is opgezet voor medewerkers die zich willen ontwikkelen naar een hoger niveau binnen het glastuinbouwbedrijf waar ze werken. De snelle beleidsmatige en technologische ontwikkelingen in de sector vragen om steeds andere competenties van vooral leidinggevenden en teeltspecialisten. De brancheopleiding kent daarom twee richtingen; Bedrijfsvoering en Teelt.

Leerroutes brancheopleiding Glastuinbouw

 

Een praktijkgerichte opleiding

Omdat per bedrijf en medewerker de vraag zo verschilt, is het lastig om zomaar een passende opleiding aan te wijzen. De brancheopleiding is praktijkgericht omdat er gebruik wordt gemaakt van vraagstukken uit het bedrijf. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en is verdeeld over vier blokken. Er is keuze uit twee richtingen: Bedrijfsvoering en Teelt.

Uniek opleidingstraject met persoonlijke leercoach

De tweejarige brancheopleiding Glastuinbouw start vrijdag 29 oktober 2021. Uniek aan dit ontwikkeltraject is dat je als deelnemer onderweg begeleid wordt door een persoonlijke leercoach. Hiermee stem je eigen leerdoelen af en kies je na een algemene module voor de leerroute Teelt of Bedrijfsvoering. Gedurende het traject wordt volop gewerkt aan de zogenaamde ‘21e eeuwse vaardigheden’ zoals: samenwerken, problemen oplossen, communiceren en innoveren. Deze competenties zijn essentieel om goed te kunnen functioneren in een duurzaam, toekomstbestendig glastuinbouwbedrijf.

Geschikt voor nieuw talent en ervaren medewerkers

De brancheopleiding Glastuinbouw is geschikt voor de instroom van nieuw talent maar ook voor medewerkers die al jaren actief zijn in de functie van teeltspecialist, zelfstandig teeltmedewerker, teamleider of bedrijfsleider. Niet iedereen is hetzelfde en heeft dezelfde leerbehoefte en ook de bedrijven verschillen van elkaar. De flexibiliteit van de brancheopleiding biedt hier uitkomst op. Dit betekent dat de tijdsbesteding aan de opleiding wordt aangepast aan de drukke en rustige periodes van het bedrijf. Zo ben je beschikbaar als dat nodig is. Maatwerk is het uitgangspunt.

Meer weten?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van de Brancheopleiding Glastuinbouw?

Meld je dan nu aan voor de online masterclass op 31 augustus

 

 

Start & Locatie

De opleiding start op vrijdag 29 oktober 2021 om 13:00 uur in het World Horti Center in Naaldwijk. De volgende bijeenkomsten vinden grotendeels plaats bij de deelnemer op locatie en bij mededeelnemers op locatie.

Toelatingseisen

  • Werkzaam in de glastuinbouw;
  • Functioneert op minimaal MBO-niveau;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring, kan buiten sectoren zijn;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal (schriftelijk en mondeling).

Duur

De opleiding bestaat uit 4 blokken en heeft een nominale duur van ongeveer 2 jaar. Afhankelijk van de ervaring en kennis van de deelnemer, wordt er vanuit gegaan van ongeveer 6 maanden per blok.

Certificering

Na afronding van elk blok ontvangt de deelnemer een certificaat van Inholland Academy en Kasgroeit. Na afronding van de gehele opleiding, volgt er een erkende branchediploma Glastuinbouw Bedrijfsvoering of Teelt.

Investering

Kosten Brancheopleiding     € 10.000
Subsidie Colland*                    € 6.000 
Netto kosten                               € 4.000
* Als deelnemer aan de brancheopleiding Glastuinbouw kan je in aanmerking komen voor een Colland-subsidie voor de cursuskosten. 

Aan de subsidie van Colland zijn de volgende voorwaarden verbonden:
* het bedrijf moet bijdragen aan het Colland-arbeidsmarktfonds
* de medewerker moet in dienst zijn van een glastuinbouwbedrijf

Klik hier om je direct aan te melden bij InHolland Academy

Nieuwsgierig?

Wil je weten of de brancheopleiding Glastuinbouw iets voor jou is? Vul dan onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Of lees onderstaande Whitepapers over de Leerroute Bedrijfsvoering of de Whitepaper Leerroute Teelt.

Whitepaper Leerroute Bedrijfsvoering   Whitepaper Leerroute Teelt

Vervolgopleiding

Als je voldoet aan de instroomeisen kan er gestart worden met de Flexibele deeltijdopleiding Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Academy. Deze kan wellicht versnelt doorlopen worden, met de kennis en vaardigheden die tijdens de brancheopleiding zijn opgedaan.

Informatie aanvragen brancheopleiding Glastuinbouw

Naam:
Bedrijf:
E-mailadres:
Ik wil graag meer weten over:
* Verplichte velden