Hulp bij energiecrisis

Hulp bij energiecrisis

Sta je voor personele uitdagingen als gevolg van de energiecrisis? Heb je vragen over je personeelsplanning of de impact op jouw personeel en wil je sparren hoe hier mee om te gaan? De Adviseurs van Kasgroeit begeleiden je graag en kijken samen met jou naar de beste aanpak in deze energiecrisis. Kasgroeit zet zich in om werknemers in de glastuinbouw te behouden en ontwikkelen, al dan niet bij een ander bedrijf als dat noodzakelijk is. Maak kosteloos gebruik van onze diensten, wij helpen je graag verder.

Waarvoor kun je bij ons terecht? 

Kasgroeit heeft een goed netwerk in de sector. Met onze zeer uitgebreide vacaturebank en contacten in de sector, kunnen we werknemers koppelen aan bedrijven, aan de hand van competenties en wensen. Bij begeleiding van werk naar werk kan dit goed van pas komen. We bieden daarnaast hulp op maat aan werknemers in hun ontwikkeling en adviseren over opleidingen en cursussen. Zo is het ook mogelijk om via ons de loopbaanvoucher aan te vragen. We helpen werknemers om nieuwe wegen in te slaan of te ontdekken wat bij hen past.

Concreet

Kasgroeit biedt dus een aantal mogelijkheden die jou als werkgever of jouw werknemers kunnen helpen:

  • Individuele gesprekken met werknemers uit je bedrijf, over hun ontwikkeling en mogelijkheden per situatie bekeken;
  • Werknemers van werk naar werk begeleiden binnen de sector, met behulp van ons uitgebreide netwerk en aanbod in vacatures;
  • Indien van toepassing kunnen wij een presentatie geven aan een groep werknemers uit jouw bedrijf, waarin wordt uitgelegd wat Kasgroeit voor hen kan betekenen;
  • Aan de slag met werknemers door bijvoorbeeld de inzet van een loopbaanvoucher.

  

Adviseur Arbeidsmarkt Jos Klop helpt jou graag verder met al je vragen die er ontstaan op het gebied van personeel tijdens de energiecrisis.

Neem direct contact op met Jos:

Wil je meer informatie over Kasgroeit en alle adviseurs? Bekijk onze teampagina. 

Werkgeverslijn

Werkgevers die niet stoppen en nog wel personeel nodig hebben, kunnen mogelijk werknemers van tijdelijk stoppende werkgevers onder hun hoede nemen. De Werkgeverslijn hier de tool ‘collegiaal in- en uitlenen’ voor ontwikkeld. Werknemers blijven op contract bij de tijdelijk stoppende werkgever en voert werkzaamheden uit bij een collega-ondernemer. Zo houd je binding met de werknemer en voorkom je dat hij of zij weggaat.

Neem contact op met de werkgeverslijn

UWV / Regionaal Mobiliteitsteam

Voor werkgevers die genoodzaakt zijn om werknemers te ontslaan om economische redenen kan het UWV ook helpen. Kijk op uwv.nl/werkgevers. Werkgevers kunnen ook contact opnemen met het UWV/ RMT om te bekijken of de met arbeidsverlies bedreigde werknemer(s) van werk naar werk kunnen worden begeleid.

Neem contact op met het UWV / RMH

Vakbonden

Kasgroeit is een initiatief van de vakbonden en werkgeversorganisaties (CNV, FNV, Glastuinbouw Nederland en Plantum) die actief zijn in de glastuinbouw. Het gezamenlijk doel is het bevorderen van werken, leren en ontwikkelen in de glastuinbouw.

CNV Vakmensen en FNV Agrarisch Groen komen op voor de belangen van de werknemers in de agrarische sector. Zij kunnen werknemers ondersteunen bij vragen of situaties die zich voordoen bij de werkgever of als er financiële problemen dreigen. De gezamenlijke website https://devakbeweging.nl/ biedt gratis loopbaanbegeleiding. Voor alle andere vragen kan contact gezocht worden met:

FNV Agrarisch Groen

CNV Vakmensen

Door met de energietransitie

De extreem hoge gasprijzen brengen veel telers acuut in financiele problemen. Investeren in de toekomst is een must, maar door de huidige gasprijzen is dat bij veel bedrijven tot stilstand gekomen. Omdat de energietransitie juist nu ook door moet, is Glastuinbouw Nederland een campagne gestart. Lees meer over de campagne over de energietranisitie van Glastuinbouw Nederland.