Onboarding

Waar kunnen we je mee helpen?

Als werkgever weet je dat het belangrijk is dat je werknemers zich blijven ontwikkelen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? En hoe zorg je ervoor dat je zelf een betere werkgever wordt? Kasgroeit helpt je om nieuw talent te vinden maar ook om een goede werkgever te zijn die het beste in zijn werknemers naar boven haalt. 

Employee Journey

Om een goede werkgever te zijn, moet de hele reis die een werknemer doorloopt goed zijn ingericht. Alle stappen die je doorloopt zijn onderdeel van de Employee Journey: van instroom tot de onboarding, het leren & ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid. Je kunt deze stappen uitwerken in een Strategisch Personeelsplan. Daarvoor heb je de manier waarop je je als werkgever positioneert, je Employer Branding al op orde.

We hebben alle stappen die je daarna doorloopt in de reis van de werknemer hieronder voor je uitgewerkt, zodat je gebruik kunt maken van de informatie die voor jou relevant is. Daarnaast kun je ook bij ons terecht voor hulp en ondersteuning bij elk van deze stappen.  

Onboarding

Onboarding

Aan de slag met onboarding, maar wat is dat precies?  Onboarding is het proces waardoor je nieuwe werknemers op een goede manier laat landen in je organisatie.  

Waarom?  

Door een gestructureerd onboardingsprogramma vergroot je de kans op succes, zorg je voor meer betrokkenheid, verklein je de kans dat de werknemer snel vertrekt en help je de nieuwe collega sneller productief te zijn. Een succesvol onboardingsprogramma is verankerd in alle onderdelen van de organisatie en begint ruim voor de eerste werkdag!  

Wie?  

Iedereen is betrokken bij het traject van onboarding. In eerste instantie hebben vooral P&O en/of de leidinggevende contact met de nieuwe collega. Maar ook de directe collega’s en andere afdelingen spelen een belangrijke rol.  

Hoe?  

We hebben het onboardingsproces opgedeeld in verschillende stappen: Pre-boarding | Eerste werkdag | Eerste week | Eerste maand | Eerste kwartaal | Eerste jaar. 

Per stap is er een checklist waarin de relevante acties en activiteiten benoemd zijn. Deze checklists helpen je om een succesvolle onboarding te realiseren voor alle nieuwe werknemers. Je kunt deze checklist op maat maken voor je organisatie en voor de verschillende doelgroepen binnen je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan de verschillen tussen vaste- en flexmedewerkers, kantoor- en productiepersoneel.