Voer een POP-gesprek

Het POP-gesprek als vast onderdeel in de HR cyclus

Wil jij het beste uit je mensen halen? Wil je innoveren met een groep tevreden en productieve werknemers? Investeer in de ontwikkeling van je werknemers en ga aan de slag met het Persoonlijk Ontwikkelplan (POP)! Werknemers die zich ontwikkelen blijven gemotiveerd en zijn interessant voor jou als werkgever. Een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP) gaat hierbij helpen. 

Wat is een Persoonlijk Ontwikkelplan (POP)?

Een POP is een plan dat je samen met je werknemer maakt. In het plan staan afspraken over wat de werknemer gaat doen om zich verder te ontwikkelen. Bij het maken van ontwikkelafspraken staan de ambities van de werknemer en de doelstellingen van het bedrijf centraal. Een POP is een goed middel om werknemers uit te dagen het beste uit zichzelf te halen en ze gemotiveerd te houden. 

Waarom een POP-gesprek? 

In een POP-gesprek maak je afspraken over het persoonlijk ontwikkelplan. Hiermee kun je zowel je werknemers als je bedrijf verder ontwikkelen. Je zoekt in dit gesprek de verbinding tussen de doelen van het bedrijf en de persoonlijke ambities van de werknemer. Het is van belang dat zowel de werknemer als de leidinggevende zich goed voorbereid. Als leidinggevende zorg je ervoor dat het gesprek soepel loopt en zorg je voor de structuur. Het doel van het POP-gesprek is om daadwerkelijk bij te dragen aan de ontwikkeling van je personeel.  

Volg het stappenplan

Maak gebruik van ons stappenplan om het POP-gesprek in je organisatie te implementeren en zorg ervoor dat werknemers de ruimte voelen om eigen regie te nemen over hun ontwikkeling. We delen ook alvast een opzet van een POP formulier met je, zodat je deze kunt gebruiken als basis voor de gesprekken.   
 
Stappenplan POP-formulier

POP-formulier 
 

Eigen regie op leren en ontwikkelen


Wil je hulp bij het voeren van POP gesprekken, neem contact op met één van onze adviseurs opleiding en ontwikkeling.