Brancheopleiding Glastuinbouw

Brancheopleiding Glastuinbouw

Brancheopleiding Glastuinbouw

Technologische ontwikkelingen, milieueisen, het nieuwe telen en goed werkgeverschap hebben de nodige impact op het werken in de glastuinbouw. Goed gekwalificeerde medewerkers die meegroeien met deze veranderingen zijn dan ook van groot belang. Om deze ontwikkelingen bij te benen biedt Kasgroeit in samenwerking met Inholland Academy de twee-jarige brancheopleiding

 
Informatie Brancheopleiding Glastuinbouw voor werkgevers

Uniek opleidingstraject met persoonlijke leercoach

De tweejarige brancheopleiding Glastuinbouw start vrijdag 5 maart 2021. Uniek aan dit ontwikkeltraject is dat je als deelnemer onderweg begeleid wordt door een persoonlijke leercoach. Hiermee stem je eigen leerdoelen af en kies je na een algemene module voor de leerroute Teelt of Bedrijfsvoering. Gedurende het traject wordt volop gewerkt aan de zogenaamde ‘21e eeuwse vaardigheden’ zoals: samenwerken, problemen oplossen, communiceren en innoveren. Deze competenties zijn essentieel om goed te kunnen functioneren in een duurzaam, toekomstbestendig glastuinbouwbedrijf.

Een praktijkgerichte opleiding

Omdat per bedrijf en medewerker de vraag zo verschilt, is het lastig om zomaar een passende opleiding aan te wijzen. De brancheopleiding is praktijkgericht omdat er gebruik wordt gemaakt van vraagstukken uit het bedrijf. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en is verdeeld over vier blokken. Er is keuze uit twee richtingen: Bedrijfsvoering en Teelt.

Leerroutes brancheopleiding Glastuinbouw

 

Meld je direct aan!

Aanmelden kan direct bij de opleider Inholland Academy
Heb je nog vragen of wil je meer informatie over de opleidingen ontvangen? Vul onderstaand formulier in of neem contact op met onze Adviseurs Opleiding & Ontwikkeling.

Start & Locatie

De opleiding start op vrijdag 5 maart 2021 om 13:00 uur in het World Horti Center in Naaldwijk. De volgende bijeenkomsten vinden grotendeels plaats bij de deelnemer op locatie en bij mededeelnemers op locatie.

Toelatingseisen

  • Werkzaam in de glastuinbouw;
  • Functioneert op minimaal MBO-niveau;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring, kan buiten sectoren zijn;
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal (schriftelijk en mondeling).

Duur

De opleiding bestaat uit 4 blokken en heeft een nominale duur van ongeveer 2 jaar. Afhankelijk van de ervaring en kennis van de deelnemer, wordt er vanuit gegaan van ongeveer 6 maanden per blok.

Certificering

Na afronding van elk blok ontvangt de deelnemer een certificaat van Inholland Academy en Kasgroeit. Na afronding van de gehele opleiding, volgt er een erkende branchediploma Glastuinbouw Bedrijfsvoering of Teelt.

Investering

Kosten Brancheopleiding  € 10.000
Subsidie Colland*            € 3.000
Netto kosten                   € 7.000
* Als deelnemer aan de brancheopleiding Glastuinbouw kan je in aanmerking komen voor een Colland-subsidie voor de cursuskosten. 

Aan de subsidie van Colland zijn de volgende voorwaarden verbonden:
* het bedrijf moet bijdragen aan het Colland-arbeidsmarktfonds
* de medewerker moet in dienst zijn van een glastuinbouwbedrijf

Vervolgopleiding

Als je voldoet aan de instroomeisen kan er gestart worden met de Flexibele deeltijdopleiding Tuinbouw & Agribusiness van Inholland Academy. Deze kan wellicht versnelt doorlopen worden, met de kennis en vaardigheden die tijdens de brancheopleiding zijn opgedaan.

Informatie aanvragen brancheopleiding Glastuinbouw

Naam:
Bedrijf:
E-mailadres:
Ik wil graag meer weten over:
* Verplichte velden