Leren en ontwikkelen

BBL-opleiding: Allround Teelt & Logistiek

De ontwikkelingen op logistiek, milieueisen en het nieuwe telen hebben de nodige impact op de glastuinbouw. Goed gekwalificeerde werknemers die meegroeien op dit gebied zijn dan ook van groot belang. Om deze ontwikkelingen bij te benen is de tweejarige opleiding Allround Teelt & Logistiek ontwikkeld. Waarom is dit voor jouw werknemers interessant?

Een nieuwe opleiding

Vreugdenhil Young Plants heeft in samenwerking met Lentiz, Melanchthon en met Kasgroeit een aanjagende rol gehad bij de ontwikkeling van deze opleiding. Het is dus echt een initiatief vanuit de praktijk. De opleiding biedt jouw werknemers de mogelijkheid om samen met collega's te leren en te werken. Met dit bbl-traject hebben zij een volwaardige opleiding waarin ze aansluitende beroepsopdrachten kunnen uitvoeren binnen de eigen organisatie zonder hiervoor fulltime terug naar school te gaan.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De opleiding is voor iedereen vanaf 16 jaar, zowel voor net afgestudeerden van de middelbare school, werkenden uit een andere branche die toe zijn aan een carrièreswitch met goede baankansen als werkenden in de glastuinbouw die graag willen doorgroeien binnen jouw bedrijf of graag een diploma willen behalen. Dit jaar start de opleiding in september 2023 in de regio Westland/Oostland.

Voordelen voor de werkgever

Dit bbl-traject Allround Teelt & Logistiek is een enorme kans voor jouw werknemer om zich te ontwikkelen binnen jouw organisatie. Naast de vele voordelen voor de werknemer pluk jij hier als werkgever ook zeker de vruchten van: 

  • De opleiding is gericht op de eigen werkplek. De werknemer gaat aan de slag met problemen en situaties die zich in het dagelijkse werk voordoen. Leren en werken gaan hierdoor vloeiend in elkaar over. Je ziet direct een positief effect.
  • Met deze opleiding biedt je werknemers een kans om zich te ontwikkelen binnen de eigen organisatie. Een werknemer die zich mag blijven ontwikkelen is een blije medewerker 😊.

Start

Vanaf september 2023 start de opleiding Allround Teelt & Logistiek. De opleiding vindt plaats in het Westland/Oostland.

Toelatingseisen

  • Voldoende kennis van de Nederlandse taal (schriftelijk en mondeling)
  • Minimaal vmbo of mbo 1 diploma. Bij voorkeur Assistent plant (of groene) leefomgeving (entree) -teelt, Assistent logistiek (entree), Agrologistiek of vergelijkbaar diploma met groene kennisachtergrond

Investering in tijd en geld

De opleiding Allround Teelt & Logistiek is een 2-jarige opleiding. Deelnemers werken vier dagen en gaan één keer per week naar school. Omgerekend is dit zo’n 200 uur les (ca. 40 tot 45 lesdagen) en minimaal 650 uur beroepspraktijkvorming per jaar. De opleiding kost per jaar € 1.195,-.  Er zijn twee subsidiemogelijkheden die ingezet kunnen worden bij het bekostigen van deze opleiding. Lees hier meer over de verschillende subsidiemogelijkheden.

Meer weten?

Neem dan contact op met Jolanda Rosloot.

Wil jij werknemers aantrekken voor het volgen van de opleiding in combinatie met het werken bij jouw organisatie? Meld dan nu je vacature aan en vind de geschikte kandidaat voor het BBL-traject.

Meld je vacature aan

Ben je gevestigd in een andere regio? De opleiding is ook te volgen bij Yuverta, Zonecollege en Curio