Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Onboarding

Welkom aan boord

Heb jij een nieuwe werknemer aangenomen in je bedrijf? Dan zorg je vast voor een fijn welkom aan boord.  Zorg jij ook voor een goed inwerktraject? Of gooi jij je werknemer in het diepe? Een goede onboarding is een belangrijke start om je werknemer te binden en boeien. Pak je dit zorgvuldig aan, dan vergroot je de kans dat je werknemer betrokken blijft aan je bedrijf.

Onboarding

Onboarding is het proces waarbij je nieuwe werknemers op een gestructureerde en effectieve manier verwelkomd in je organisatie. Het doel? Het stimuleren van betrokkenheid, het verminderen van het risico op vroegtijdig vertrek, en het versnellen van hun productiviteit. Een geslaagd onboarding programma begint ruim voor de eerste werkdag. Iedereen in de organisatie speelt daarbij een rol. Van HR en leidinggevenden tot directe collega's en andere afdelingen. Samen zorgen jullie voor een warm welkom en een snelle integratie.

Leren en ontwikkelen tijdens het onboarden

Het is belangrijk dat je in die eerste onboardingsfase ook aandacht hebt voor leren en ontwikkelen. Je werknemer komt dan namelijk voor het eerst in aanraking met nieuwe mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en leert veel nieuwe werkzaamheden. Een goed begin is niet voor niets het halve werk. Als jij voldoende aandacht besteedt aan leren en ontwikkelen tijdens de eerste fase dat je werknemer in dienst is, dan zal dit veel opleveren voor je bedrijf. We hebben een paar van deze voordelen op een rij gezet.

Benieuwd wat Kasgroeit kan betekenen rondom leren en ontwikkelen tijdens de inwerkfase? Neem contact met ons op.

Kennis en vaardigheden opdoen

In de eerste fase leert je werknemer veel nieuwe dingen. Het is belangrijk dat zij dit zo snel mogelijk zelfstandig oppakken. Dit kun je als werkgever begeleiden door trainingen, workshops of een buddy op de werkvloer aan te bieden. 

Productiviteit versnelt

Door de juiste tools en begeleiding aan te bieden aan je werknemer om zich te ontwikkelen zal hij de werkzaamheden efficiënt en snel oppakken en dat zal bijdragen aan de productiviteit.

Hoge betrokkenheid

Werknemers die vanaf het begin voldoende ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen, zullen zich ook sneller betrokken voelen bij je bedrijf. 

Bedrijfscultuur en waarden overnemen

Leren en ontwikkelen kan in de eerste fase heel waardevol zijn om je bedrijfscultuur en waarden over te brengen op de nieuwe werknemer. Met een workshop of presentatie kun je hen informeren over wie de organisatie is en welke werkwijze zij hanteert.

Wil jij praktische tips over het inwerken van je werknemers?

Kijk dan op de site van Glastuinbouw Nederland. Zij bieden je praktische tips en tools en helpen je verder.

Terug naar boven