Werken in de glastuinbouw

Groeien in de glastuinbouw

Groeien doe je in de glastuinbouw!

Als een van de belangrijkste sectoren van de Nederlandse economie, vinden wij dat zowel de producten als de mensen die hier werken blijven groeien. De sector is dynamisch en aan veel uitdagende veranderingen onderhevig. Technische innovaties maar ook wijzigingen in teeltstrategieën houden de sector constant in beweging.

Hoe zorg je dat bijblijft bij alle ontwikkelingen? Hoe kijk je zelf tegen leren aan en welke (kleine) stappen kun je zetten? Waar begin je? Wij helpen je graag op weg.

Het heft in eigen handen

De glastuinbouw is bij uitstek een sector waarin je als professional kunt groeien en bloeien. Je hebt enorm veel mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de breedte als in de diepte. We adviseren niet alleen over opleidingen en cursussen, maar bieden ook loopbaanadvies. We helpen je graag om nieuwe wegen in te slaan of te ontdekken wat bij je past. Wij helpen je zo om te ontwikkelen en het heft in handen te houden.

Leren als onderdeel van je bedrijfscultuur

We voorzien ondernemers, HR-medewerkers, leidinggevenden en alle andere werknemers in de sector van een overzicht op het gebied van opleidingen en cursussen en adviseren hen verder te komen. Wij brengen graag een leercultuur op gang, waar in alle facetten van bedrijven (op groot of klein niveau) leren een dagelijks onderdeel wordt. Zo groeien niet alleen de planten, groenten en bloemen in de sector, maar groeien ook de mensen in de bedrijven mee.

Nog even alle diensten op een rij:

  • Opleidingen en cursussen: er staat een opleidingskalender online met alle gerenommeerde opleiders voor de sector. Er is bijvoorbeeld informatie te vinden over de brancheopleiding, de leerlijn techniek en de BBL-opleiding Allround Teelt & Logistiek. Verder kan Kasgroeit je adviseren over de verschillende subsidies die via Colland Arbeidsmarkt beschikbaar zijn collandarbeidsmarkt.nl/glastuinbouw )
  • Loopbaanadvies: er is een loopbaancoach beschikbaar die je op weg kan helpen om na te denken over je loopbaan;
  • Persoonlijk Ontwikkel Plan: tips over hoe je een Persoonlijk Ontwikkelplan schrijft, advies van een opleidingsadviseur en ervaringsverhalen
Voor werkgevers
We helpen werkgevers, HR-medewerkers en leidinggevenden om te groeien en hun personeel te ontwikkelen in de glastuinbouw. Als werknemers groeien, kunnen bedrijven bloeien. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe stimuleer je je mensen om zich blijvend te ontwikkelen? Hoe ontwikkel jij je tot een betere werkgever? Wij helpen jou als werkgever graag om het beste uit je werknemers te halen. Een goede omgeving creëren voor werknemers en hen actief betrekken bij de organisatie(doelen) is essentieel om als bedrijf te groeien. De dienstverlening die we momenteel aanbieden (en vaker gaan aanbieden) voor werkgevers:
  • Binden en Boeienscan: Met deze scan kun je meten hoe je scoort op het gebied van opleiding & ontwikkelingsmogelijkheden, uitdagend werk, sociale steun, betrokkenheid en werkplezier. Je kunt deze scan laten invullen door je werknemers of voor jezelf de balans opmaken.
  • P&O expertisegroepen: De P&O expertisegroepen zijn in het leven geroepen om HR kennis te delen, andere bedrijven beter te leren kennen en de krachten te bundelen. 
  • Advies op maat: Onze adviseurs zijn kennisexperts en vraagbaak op het gebied van leren en ontwikkelen en bieden jou graag persoonlijk en onhankelijk advies. Zo kun je (kleine) stappen zetten om te bouwen aan een leercultuur binnen jouw bedrijf. Ga het gesprek met ons aan en we kijken wat we voor jou kunnen betekenen
  • Workshops gericht op HR-medewerkers & leidingeven (bijvoorbeeld het voeren van ontwikkelgesprekken en leren op de werkvloer) waarin we handvatten aanreiken om werknemers te laten groeien (data workshops worden nog gepland)

Tot voor kort hielden wij ons ook bezig met het koppelen van medewerkers aan vacatures, maar deze dienstverlening stopt per 1 september 2023. Wij gaan ons helemaal richten op leren en ontwikkelen. 

Doe mee aan een enquête van LTO

LTO is bezig om met subsidie van Colland Arbeidsmarkt een platform op te zetten om medewerkers van buiten de land- en tuinbouw te interesseren om in de land- en tuinbouw te komen werken. Voor de ontwikkeling van dit platform heeft zij een enquête opgesteld en ons gevraagd deze enquête aan je voor te leggen. De enquête kun je hier invullen.

Neem contact op met onze adviseurs