Vacatureplatform niet meer beschikbaar

Ons vacatureplatform en de CV database zijn per 1 september 2023 niet meer beschikbaar. Wij gaan ons per januari 2024 volledig richten op leren en ontwikkelen voor werkgevers en werknemers in de glastuinbouw. Alle overige adviezen en informatie rondom succesvol werven en sollicitatiebegeleiding zijn nog wel tot 1 januari 2024 beschikbaar.

Eind 2023 wordt alle kennis van Kasgroeit op deze onderwerpen overgedragen aan LTO Noord, die eind dit jaar een campagne lanceren om zij-instromers te interesseren in de land-en tuinbouw.

Wat kan je wel van ons verwachten?

Wij focussen vanaf september al steeds meer op het leren en ontwikkelen van werkgevers en werknemers en de groei van hun bedrijven. Vanaf 1 januari 2024 zullen wij dit nog actiever gaan doen. Dit doen we door middel van tips, tools, informatie en inspirerende verhalen, die bedrijven kunnen helpen om te bouwen aan een leercultuur. We houden je op de hoogte!

Jeroen Warnaar (bestuurslid begeleidingscommissie namens vakbond CNV Vakmensen):
Kasgroeit heeft afgelopen jaren veel goed werk verzet door de glastuinbouw op veel verschillende plekken te presenteren met onder andere als doel om nieuwe instroom van medewerkers in de sector te realiseren. Daarnaast zijn er honderden kandidaten en werknemers begeleid naar een nieuwe functie binnen het bedrijf of een nieuwe baan in de sector. Echter is het ontwikkelen van de werknemers die al werkzaam zijn in onze sector steeds belangrijker geworden. Door alle uitdagingen die er spelen is het nu nog relevanter voor werknemers om zich te ontwikkelen en duurzaam inzetbaar te blijven. Daar hebben zij zelf wat in te doen, maar moeten daarbij ook gefaciliteerd worden door het bedrijf. Kasgroeit gaat zich volledig richten op leren en ontwikkelen en zowel werkgevers als werknemers hierbij helpen.

Nieuwe strategie

De glastuinbouw is volop in transitie; energie, duurzame gewasbescherming, schaalvergroting, verdergaande automatisering en robotisering. Dat vraagt om nieuwe kennis, kwaliteiten en vaardigheden van (nieuwe) werknemers. Aangezien die veranderingen in teelt en techniek elkaar steeds sneller opvolgen, is een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) een absolute voorwaarde om werknemers duurzaam inzetbaar te houden en bedrijven toekomstbestendig te houden.

Jaap den Dekker (bestuurslid begeleidingscommissie namens Plantum):
Wij hebben als begeleidingscommissie gekozen om meer focus aan te brengen in de activiteiten van Kasgroeit. Daarbij staat het belang van de werknemers en werkgevers voorop. Wij zien dat er grote en complexe vraagstukken liggen bij glastuinbouwondernemers en daarom is het belangrijk om te investeren in personeel om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Daar past de nieuwe strategie van Kasgroeit voor een Leven Lang Ontwikkelen goed bij.

Werkplan 2024-2026

Kasgroeit is een initiatief van de vakbonden en werkgeversorganisaties die actief zijn in de glastuinbouw. Wij worden op basis van een driejaarlijks plan gefinancierd door het fonds Colland Arbeidsmarkt. Elke drie jaar wordt grondig gekeken naar de ontwikkelingen in de sector en de daarbij passende dienstverlening. Zo wordt, op dit moment, de laatste hand gelegd aan het werkplan van Kasgroeit voor de periode 2024-2026. Kasgroeit blijft vol vertrouwen aan het werk voor de glastuinbouwsector. Neem contact met ons op voor al je vragen en advies over het binden en boeien van personeel. Wij helpen je graag verder en blijven onze toegevoegde waarde voor de sector leveren.

Voor vragen en meer informatie, neem contact op met Edwin Zuidgeest of de afdeling Marketing & Communicatie via 088-3292070