Veredelaar pot- en tuinplanten (sierteelt)

Veredelaar pot- en tuinplanten (sierteelt)

Vacaturenummer
8600
Plaatsnaam
De Kwakel
Functie
Teelt
Functienaam
Veredelaar pot- en tuinplanten (sierteelt)
Functie inhoud
Voor een sierteelt veredelaar in De Kwakel zijn wij op zoek naar een Veredelaar pot- en tuinplanten.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf richt zich op de veredeling en vermeerdering van een uitgebreid assortiment snijbloemen, potplanten en tuinplanten. Dit gebeurt met een sterke drive en focus op innovatie. Wij zijn dé leverancier van hoogwaardig jong plantmateriaal, geschikt voor elk klimaat en elke teeltbehoefte. Ons assortiment bestaat uit uitgangsmateriaal in zaden, stekken en weefselkweek.

Onze missie is simpel: uitblinken in alles wat we doen. Om dit te bereiken richten we ons op vier kernwaarden: innovatie, ambitie, partnerschap en betrouwbaarheid. Het hoofdkantoor is gevestigd in De Kwakel. Hier in Nederland werken we met ruim 150 mensen in een internationaal verband. Samen met onze andere vestigingen in Colombia, Kenia, India en Canada kan het bedrijf alle klanten wereldwijd voorzien van de beste producten en advies.

Functie
Als Veredelaar Pot- en Tuinplanten bij ons zorg jij ervoor dat onze gewassen worden doorontwikkeld en aan de continu veranderende vraag uit de (internationale) markt blijven voldoen. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en coördineren van kruising- en selectieprogramma’s voor hoofdzakelijk het gewas tuingerbera, maar je bent daarnaast ook verantwoordelijk voor een aantal andere gewassen.

Je bent (bijna) dagelijks in de kassen te vinden en richt je naast de kruising- en selectieprogramma’s ook op het selecteren, beoordelen, registreren en kruisen. Je voert dus ook regelmatig praktische werkzaamheden uit. Je stuurt een klein team van assistent veredelaars aan en rapporteert aan de manager R&D.

Je komt te werken in een jong en dynamisch team met 5 andere veredelaars. Ieder met een eigen aandachtsgebied. Maar met elkaar zorgen jullie ervoor dat onze gewassen tot de wereldtop behoren. Bij ons willen we voorop lopen in de zich almaar verder ontwikkelende sierteeltsector en daar kun jij aan bijdragen door goede eigenschappen te combineren in een plantenras of lijn en ons uitgangsmateriaal naar het volgende niveau te tillen. Bij ons krijg jij gelijk de verantwoordelijkheid voor het veredelingsprogramma van de jou toegewezen gewassen waardoor je snel stappen zet in je ontwikkeling.
Functie eisen
Je bent een creatieve, innovatieve en praktische veredelaar met ‘groene’ vingers. Sierteelt is emotie en esthetisch en je houdt dan ook graag zelf in de gaten hoe jouw planten zich ontwikkelen en er uitzien. Je begrijpt hierbij dat uiteindelijk de commerciële belangen leidend zijn in het proces van productontwikkeling.

Verder ben je secuur, resultaatgericht, zelfstandig, kun je goed samenwerken en goed met mensen overweg en ben je communicatief vaardig.

Daarnaast beschik je over:
 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur in de richting van plantenveredeling, plantenbiotechnologie of plantenwetenschappen. Een afgeronde Masteropleiding is een pré;
 • Bij voorkeur enige werkervaring in de veredeling van sier- of groentegewassen;
 • Kennis van klassieke & moderne veredelingstechnieken.
Functie aanbod
Wij zijn een familiebedrijf waar we voor elkaar klaar staan met een prettige werksfeer in een no-nonsense, open en eerlijke en platte organisatie. Ontwikkeling vinden wij belangrijk en dit stimuleren wij ook door middel van training en opleiding.

Daarnaast ontvang je goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals;

 • Een aantrekkelijk salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
 • Een functie voor 40 uur in de week (32 uur is bespreekbaar);
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Glastuinbouw;
 • 25,5 vakantiedagen op fulltime basis en de mogelijkheid om 7 dagen (op fulltime basis) bij te kopen;
 • Een jaarcontract, daarna een contract voor onbepaalde tijd;
 • Deelname aan het pensioenfonds van de Glastuinbouw (BPL);
 • Reiskostenvergoeding;
 • De mogelijkheid om incidenteel thuis te werken (in overleg).
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
32-40 uur
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
03-06-2022