Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Growing without daylight (EN)

Details

Locatie
Online
Duur
10 dagdelen
Kosten
€ 395,- (excl. btw)
Subsidie
Startdata*

*Kijk voor de specifieke informatie op de website van de opleider

Opleider

HAS green academy

Lamiaa Fareh 088-8903774 [email protected] Bekijk website
Tags

Telen zonder daglicht tilt tuinbouw naar een hoger niveau. Met LED's krijgen planten optimale lichtomstandigheden en volledige klimaatbeheersing. Deze Engelstalige online cursus richt zich op de praktische toepassingen van indoor farming.

Wat leer je?

Na het volgen van de cursus weet je welke gewassen geschikt zijn voor de verticale landbouw, welke kosten ermee gemoeid zijn en wat het opbrengstpotentieel is van deze gewassen. 

Wat kan je verwachten?

Deze Engelstalige online cursus bestaat uit 10 modules. De cursus is flexibel en wordt aangeboden als individuele modules. Het is daarom mogelijk om de cursus aan te passen aan jouw behoeften en tijdschema.

Module 1: Introductie.

  • Deze module geeft uitleg over vertical farming, waar het gebruikt wordt en wat je door inzet van deze methode kunt produceren. 

Module 2: Water en voedingsstoffen.

  • Deze module richt zich op het belang van waterkwaliteit en het maken van meststofoplossingen.

Module 3: Bodem en substraat.

  • In deze module leer je meer over de vele soorten grond en substraat.

Module 4: Zaden, stekken en aan de slag.

  • De nadruk ligt op de kwaliteit van zaden en teeltmateriaal, hoe je je gewas initieert en ruimtelijk plaatst voor een perfecte teeltstart.

Module 5: Fotosynthese.

  • Licht is de duurste van alle factoren die bij de groei betrokken zijn. Inzicht in de fotosynthese helpt om het zo effectief mogelijk te gebruiken.

Module 6: Ademhaling.

  • Planten maken suikers uit licht, maar de meeste suiker wordt gebruikt voor energieopslag. Planten geven energie vrij in de vorm van ademhaling, die in een later stadium plaatsvindt. Hierdoor kan de plant de energie gebruiken voor groei.

Module 7: Transpiratie.

  • Transpiratie is zeer belangrijk, en is meer dan alleen een koelsysteem voor planten.

Module 8: Temperatuur, luchtvochtigheid en CO2 regulatie.

Module 9: Licht.

  • Het belangrijkste onderwerp tijdens deze module is het beheer van licht in een gesloten systeem.

Module 10: Gewassen, variëteiten en opbrengstpotentieel.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de tuinbouwsector en betrokken is bij de teelt van planten en meer wil leren over telen zonder daglicht.

Veelgestelde vragen

Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina. 

Op de website vind je een actueel opleidingsoverzicht van opleidingen en cursussen in de glastuinbouw. Een van onze adviseurs kan je advies geven over welke opleiding of cursus het beste past bij jouw wensen en leerdoelen. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.

Heb je een vraag over een opleiding en kun je het antwoord niet vinden op de opleidingspagina? Neem dan contact op met Kasgroeit op de manier die jij fijn vindt.   

Kasgroeit biedt zelf geen opleidingen aan. Wij bieden een actueel overzicht aan opleidingen van externe opleiders. Wel kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.  

De inschrijving voor een opleiding of cursus gaat via de opleider. Op de opleidingspagina vind je een link naar de website van de opleider waar je je kunt inschrijven.

Wil je zelf een opleiding volgen of ben je op zoek naar een opleiding voor een werknemer? Voor veel cursussen en opleidingen kun je subsidie aanvragen bij fonds Colland Arbeidsmarkt. Een overzicht van de regelingen die op dit moment gelden vind je op de pagina van subsidies voor opleidingen en cursussen

Heb je vragen over subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Stel je vraag over Growing without daylight (EN)

Wij helpen je graag op weg met het vinden van de opleiding die bij jou past! Stel je vraag via het formulier en wij nemen contact met je op. Liever direct contact met één van onze opleidingsadviseurs? Dat kan natuurlijk ook!
Jolanda Rosloot Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 30 10 80 92 088 329 20 70
Contact met Jolanda
Werkdagen: Maandag, dinsdag en donderdag
Jos Klop Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 11 44 19 64 088 329 20 70
Contact met Jos
Werkdagen: Maandag t/m vrijdag
Arna Vliegen-Verschure Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 15 15 74 42 088 329 20 70
Contact met Arna
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag

Vragen of opleidingsadvies nodig?

Wil jij starten met groeien, maar weet je nog niet precies hoe? Wij helpen je graag op weg!
Bel 088 329 20 70 of stuur een e-mail.

Terug naar boven