Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Cursus Weefselkweek bij planten

Details

Locatie
Den Bosch, Nijmegen
Duur
4 dagdelen
Kosten
€ 2.315,- (excl. btw)
Subsidie
Startdata*
1 oktober 2024  
Opleider

HAS green academy

Lamiaa Fareh 088-8903774 [email protected] Bekijk website
Tags

Weefselkweek bij planten leer je technieken die ziektes verminderen, zaden en bestuivers overbodig maken, en het kweken van moeilijk ontkiemende planten vergemakkelijken.

Wat leer je?

Na het volgen van deze cursus ken je de verschillende weefselkweektechnieken met de theoretische achtergronden en weet je wanneer en hoe je deze toe kunt passen in de praktijk. Met deze kennis kun je de groei van jouw planten verder optimaliseren.

Wat kan je verwachten?

De cursus is opgebouwd uit vier dagen van 13.00-21.00. De middagen staan meestal in het teken van de theorie. Na een gezamenlijke maaltijd gaan we aan de slag in het laboratorium. Onderstaande onderwerpen worden behandeld in de cursus:

 • Basisbeginselen weefselkweek
 • Meristeemcultuur en regeneratie
 • Hormonen
 • Polyploidisatie
 • Soortkruisingen en weefselkweek
 • Somaclonale variatie
 • Verdubbelde haploïde
 • Transformatie en genome editing
 • Mutagenese
 • Afharden plantmateriaal
 • Bouw en werking van DNA
 • Moleculaire merkers

Voor wie?

Werk je in een teelt-, veredelings- en vermeerderingsbedrijf en heb je in jouw werk te maken met weefselkweek? Werk je daarnaast minimaal op hbo-niveau, dan is deze cursus iets voor jou! Twijfel je of deze cursus bij jou past, neem dan contact op met onze cursuscoördinator Lamiaâ Fareh.

Veelgestelde vragen

Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina. 

Op de website vind je een actueel opleidingsoverzicht van opleidingen en cursussen in de glastuinbouw. Een van onze adviseurs kan je advies geven over welke opleiding of cursus het beste past bij jouw wensen en leerdoelen. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.

Heb je een vraag over een opleiding en kun je het antwoord niet vinden op de opleidingspagina? Neem dan contact op met Kasgroeit op de manier die jij fijn vindt.   

Kasgroeit biedt zelf geen opleidingen aan. Wij bieden een actueel overzicht aan opleidingen van externe opleiders. Wel kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.  

De inschrijving voor een opleiding of cursus gaat via de opleider. Op de opleidingspagina vind je een link naar de website van de opleider waar je je kunt inschrijven.

Wil je zelf een opleiding volgen of ben je op zoek naar een opleiding voor een werknemer? Voor veel cursussen en opleidingen kun je subsidie aanvragen bij fonds Colland Arbeidsmarkt. Een overzicht van de regelingen die op dit moment gelden vind je op de pagina van subsidies voor opleidingen en cursussen

Heb je vragen over subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Stel je vraag over Cursus Weefselkweek bij planten

Wij helpen je graag op weg met het vinden van de opleiding die bij jou past! Stel je vraag via het formulier en wij nemen contact met je op. Liever direct contact met één van onze opleidingsadviseurs? Dat kan natuurlijk ook!
Jolanda Rosloot Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 30 10 80 92 088 329 20 70
Contact met Jolanda
Werkdagen: Maandag, dinsdag en donderdag
Jos Klop Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 11 44 19 64 088 329 20 70
Contact met Jos
Werkdagen: Maandag t/m vrijdag
Arna Vliegen-Verschure Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 15 15 74 42 088 329 20 70
Contact met Arna
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag

Vragen of opleidingsadvies nodig?

Wil jij starten met groeien, maar weet je nog niet precies hoe? Wij helpen je graag op weg!
Bel 088 329 20 70 of stuur een e-mail.

Terug naar boven