Teelt: Opleiding Plantenfysiologie

De trend is meer met minder. Wij vragen steeds meer van onze gewassen, meer opbrengst, hogere kwaliteit, tegen lagere input. Het hebben van voldoende kennis van het functioneren van de plant en dus van plantenfysiologie is essentieel voor een optimale teeltaansturing. In deze opleiding komen de verschillende aspecten van plantenfysiologie aan bod.

Resultaat
Na deze opleiding weet je hoe planten funcioneren en hoe ze reageren op veranderingen van omgevingsfactoren zoals licht, water en bodem.

Doelgroep
Deze opleiding is opgezet voor iedereen die te maken heeft met de productie van planten en zich wil verdiepen in plantenfsyiologie. Bijvoorbeeld ondernemers in de tuinbouw, teeltmanagers/specialisten, vermeerderaars en docenten.

Aanpak
In deze opleiding krijg je theorie over plantenfysiologie. Deze theorie ga je vervolgens in de praktijk verklaren.
Gedurende de lessen is er ruimte voor samenwerking en discussie met de mede cursisten onder begeleiding van een docent.
Het toetsen van de theorie aan je eigen teelt en aan die van je mede cursisten in de les zorgt er voor dat we de opleiding zo goed mogelijk laten aansluiten bij je eigen praktijk.  

De gehele opleiding bestaat uit 7 bijeenkomsten en duurt in totaal 2 maanden. Inschrijven voor één of meerdere losse cursussen behoort tot de mogelijkheden.  

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden