Bemesting C - Problemen oplossen in de praktijk

Bemesting is helemaal jouw expertise. Je bent in bezit van certificaat Bemesting A en B of je hebt hierin volop werkervaring opgedaan. Dagelijks heb je met meststoffen te maken. Nu heb je de ambitie om je kennis te verdiepen. Of je wilt graag jouw kennis delen met anderen, dus meer richting adviseren. Doel is de meest voorkomende meststofproblemen te herkennen, te verhelpen en te voorkomen. Is dat wat jij wil? Schrijf je dan nu in voor deze cursus.

Resultaat
Je kunt veel voorkomende meststof technische problemen begrijpen en oplossen. Deze worden middels actuele praktijksituaties besproken. Hierbij kun je denken aan:
- het voorkomen van neerslagen in meststofbakken
- het voorkomen van verstopte druppelaars of watergeefsystemen
- het voorkomen van een onstabiele pH regeling

Doel = de meest voorkomende en dus dagelijkse problemen in de bemesting te herkennen, te verhelpen en te voorkomen.

Doelgroep
Teeltmedewerkers en/of bedrijfsleiders in het bezit van Bemesting A en B certificaat (of via werkervaring opgedaan) met de ambitie om hun kennis te willen verdiepen. Kortom; personen die dagelijks met meststoffen te maken hebben, maar ook diegene die adviseren op het gebied van bemesting.

Aanpak
In deze bemestingscursus worden een aantal praktische problemen door de deelnemers in groepsopdrachten bekeken en worden oorzaken en oplossing(en) klassikaal besproken. Deze oplossingen worden op een praktische manier door de docent ondersteund met theorie. Daarnaast is er ook ruimte voor praktijkgerichte vragen vanuit jouw eigen teeltervaringen. Na het afronden van de cursus wordt deze afgesloten met een toets en ontvang je een certificaat. 

De onderwerpen die tijdens deze cursus aan bod komen, zijn o.a.:

  • neerslagen in meststofbakken
  • verstopte druppelsystemen
  • onstabiele pH regeling
  • gewas meer of minder vegetatief sturen
  • verstopte zandfilters
  • te hoog oplopende pH
  • werken met polyfosfaat
  • kalkaanslag op het blad
  • minder oplosbaarheid meststoffen aan het einde van een teelt

Smaakt het naar meer en wil je echt dé bemesting specialist worden? Ga dan voor de vervolgcursus Bemesting D - de rol van voedingselementen.
Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden