Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten

Details

Locatie
Roelofarendsveen
Duur
2 dagdelen
Kosten
€1.055,- (excl. btw)
Subsidie
Startdata*
5 november 2024  
12 november 2024  
Opleider

NAK Tuinbouw

071-3326165 [email protected] Bekijk website
Tags

Wat is (inter)nationaal kwekersrecht? Bij wie en hoe kan ik kwekersrecht aanvragen? Welke partijen spelen een rol bij het verlenen van kwekersrecht en waar staan zij voor? Hoe wordt kwekersrecht gehandhaafd? Deze 2-daagse opleiding beantwoordt al je vragen.

Wat leer je?

Het kwekersrecht kent vele aspecten: nationaal en internationaal, juridisch en organisatorisch, landbouwkundig en administratief. In deze cursus verkrijg je in een kort tijdsbestek inzicht in de achtergronden, de mogelijkheden, de keuzes en procedures van het kwekersrecht. 

Wat kan je verwachten?

Deze opleiding biedt een praktisch inzicht in de mogelijkheden die kwekersrechtbescherming biedt (wereldwijd). Je leert welke stappen je moet nemen om het te verkrijgen en te handhaven. Ook de relatie met patenten en merkenrecht komen aan de orde. Een deel van de opleiding is in het Engels.

 Dag 1

 • Welkom en kennismaking
 • Wat is Kwekersrecht?
 • Taken en Organisatie Raad voor plantenrassen 
 • Plant Variety Protection in EU; the role of CPVO*
 • Technical and legal aspects of essentially derived varieties (EDV) and the possible impact on breeding and agriculture *
 • Kwekersrecht internationaal
 • Demonstratie op DUS onderzoek
 • Variety tracer

 Dag 2

 • Toegang tot genetische bronnen; CBD, Nagoya Protocol en IT PGRFA 
 • Octrooien op planten, een aanhoudende discussie
 • Exploitatie van kwekersrechten
 • Merkenrecht en merknamen in relatie met rasnamen
 • Enforcement of PBR rights; practical problems *
 • Evaluatie en afsluiting

* Engelstalig

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen in de tuinbouwsector, die betrokken zijn bij procedures voor kwekersrecht- en toelatingsonderzoek. Bijvoorbeeld medewerkers die zelf actief met kwekersrecht(aanvragen) te maken hebben, zoals juristen, veredelaars, commercieel medewerkers en management. 

Veelgestelde vragen

Nee, Kasgroeit is geen opleider. We helpen werknemers en werkgevers wel de juiste opleiding te vinden. Op onze site vind je een actueel overzicht van opleidingen voor de glastuinbouwsector die door externe opleiders worden aangeboden. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina. 

Op de website vind je een actueel opleidingsoverzicht van opleidingen en cursussen in de glastuinbouw. Een van onze adviseurs kan je advies geven over welke opleiding of cursus het beste past bij jouw wensen en leerdoelen. Neem daarvoor contact op met een van onze adviseurs.

Heb je een vraag over een opleiding en kun je het antwoord niet vinden op de opleidingspagina? Neem dan contact op met Kasgroeit op de manier die jij fijn vindt.   

Kasgroeit biedt zelf geen opleidingen aan. Wij bieden een actueel overzicht aan opleidingen van externe opleiders. Wel kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste opleiding. Kijk voor een actueel overzicht op de opleidingspagina.  

De inschrijving voor een opleiding of cursus gaat via de opleider. Op de opleidingspagina vind je een link naar de website van de opleider waar je je kunt inschrijven.

Wil je zelf een opleiding volgen of ben je op zoek naar een opleiding voor een werknemer? Voor veel cursussen en opleidingen kun je subsidie aanvragen bij fonds Colland Arbeidsmarkt. Een overzicht van de regelingen die op dit moment gelden vind je op de pagina van subsidies voor opleidingen en cursussen

Heb je vragen over subsidiemogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Stel je vraag over Kwekersrecht en andere intellectuele eigendomsrechten

Wij helpen je graag op weg met het vinden van de opleiding die bij jou past! Stel je vraag via het formulier en wij nemen contact met je op. Liever direct contact met één van onze opleidingsadviseurs? Dat kan natuurlijk ook!
Jolanda Rosloot Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 30 10 80 92 088 329 20 70
Contact met Jolanda
Werkdagen: Maandag, dinsdag en donderdag
Jos Klop Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 11 44 19 64 088 329 20 70
Contact met Jos
Werkdagen: Maandag t/m vrijdag
Arna Vliegen-Verschure Adviseur Opleiding & Ontwikkeling
06 15 15 74 42 088 329 20 70
Contact met Arna
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag

Vragen of opleidingsadvies nodig?

Wil jij starten met groeien, maar weet je nog niet precies hoe? Wij helpen je graag op weg!
Bel 088 329 20 70 of stuur een e-mail.

Terug naar boven