Nieuws

Subsidie gedreven of organisatie gedreven ontwikkelen?

Subsidie gedreven- of organisatie gedreven ontwikkelen?
5 april 2022

Medewerkers in de glastuinbouw zijn meestal echte ‘doeners’. Ze willen veel werk verzetten, resultaten halen en het vooral ook gezellig met elkaar hebben. Als werkgever wil je je medewerkers wel graag bewegen om te leren, want zo breng je de organisatie samen verder. Een stip op de horizon zou daarbij helpen, maar door de hectiek in de tuinbouw: eerder door corona en nu door de hoge energieprijzen, is het erg moeilijk focussen op de lange termijn.


Focus op je medewerkers

Een medewerker gaat pas leren als hij/zij leerspanning ervaart. Dit ontstaat als je weet waar je als medewerker staat (wie ben ik) en weet waar je naartoe kunt groeien (wat kan ik, wat wil ik en wat mag ik). Voor een medewerker moet helder zijn waar de organisatie naartoe wil en waarin hij/zij kan groeien.

Praktijkvoorbeeld

Om te weten waar je met de organisatie naar toe wilt en hoe medewerkers hieraan kunnen bijdragen is het belangrijk om een strategisch personeelsplan te ontwikkelen. Hierin leg je vast welke missie, visie en strategie je organisatie heeft en benoem je de doelen (de stip op de horizon) maar ook welke werkwaarden je belangrijk vindt. Deze werkwaarden vertaal je vervolgens naar gewenst gedrag op de werkvloer. Dümmen Orange, [WIv1] legde tijdens de businessclub Aalsmeer hun aanpak uit. Zij zijn aan de slag gegaan met het coachen van leidinggevenden met als doel de aansturing van medewerkers te optimaliseren. Voor iedere medewerker komt er een ontwikkelplan en zetten zij in op ontwikkeling met als doel de medewerkers te boeien en te binden (rententiebeleid). Een mooie aanpak en voorbeeld voor de sector.

Je wilt gaan ontwikkelen. Bekijk de subsidies

Je wilt aan de slag met organisatieverandering en ontwikkeling. Wist je dat je om je doelen te behalen gebruik kunt maken van subsidies? Bijvoorbeeld de SLIM subsidie. Voor het trainen van leidinggevenden kun je gebruik maken van de Colland cursusregeling. Let op: het is niet verstandig om eerst naar subsidies te kijken en daar een project op te bedenken. Dan ontbreken de doelen en wordt het meestal geen succes. Bepaal je doelen en bedenk hoe je deze wilt gaan behalen door bijvoorbeeld een strategisch personeelsplan te ontwikkelen of aan de slag te gaan met ontwikkelplannen voor je medewerkers. Op basis van dat uitgangspunt kun je bekijken of er subsidies zijn waar je gebruik van kunt maken.

Meer weten over subsidies

Wil je meer weten over de inzet van subsidies? Meld je dan aan voor de online masterclass. 

Wil je aan de slag met een strategisch personeelsplan? Laat het mij weten, ik help je graag op weg.  
 

Contactformulier | Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Naam
Telefoonnummer
Vraag / opmerking
* Verplichte velden