nieuws

Nieuws

Sleutel aan je toekomst in de kas

Sleutel aan je toekomst in de kas
3 maart 2020


Het succesvolle project 'Sleutel aan je toekomst in de kas' krijgt dit jaar een vervolg. Wil je jouw bedrijf versterken met een technisch medewerker in opleiding zodat je klaar bent voor de toekomst? Dan is deelname aan het project Sleutel aan je toekomst in de kas de uitkomst voor jou!

 
In 2019 hebben we het eerste project voor Sleutel aan je toekomst in de kas in Zuid-Holland uitgezet. Met succes hebben we acht mensen van buiten de sector geworven en een basisopleiding aangeboden tot technisch medewerker. Deze acht medewerkers zijn nu werkzaam als technisch medewerker in de glastuinbouwsector bij Ammerlaan GTI, Looye kwekers, Harry Wubben Flowers, Green’05, Duijvestijn tomaten, Vitensa en Levoplant.
 
We merken dat er nog steeds veel behoefte is aan instroom van technisch geschoold personeel binnen de glastuinbouwsector. Wij willen in deze behoefte voorzien en om deze reden starten we Sleutel aan je toekomst in de kas in 2020 zowel in Zuid Holland als Noord Holland op.

Wat is het idee?

Wij werven een medewerker voor jouw bedrijf die affiniteit heeft met techniek maar daar (om wat voor reden dan ook) nog niet zijn/haar beroep van heeft kunnen maken. Deze medewerker volgt een basisopleiding tot technisch medewerker in de glastuinbouw. Tegelijkertijd start de medewerker bij jou op de kwekerij en wordt hij /zij begeleid door een buddy. De buddy is een medewerker van jouw bedrijf. Goede begeleiding is cruciaal om de slagingskans van het project zo groot mogelijk te maken.
De opleiding wordt door het bedrijf, met behulp van Colland subsidie, gefinancierd.

Enthousiast geworden?

Lees hier het interview met één van de deelnemers uit 2019: Mike Franke. Hij werkt nu als technisch medewerker bij Harry Wubben Flowers.

Meer informatie?

Neem dan contact op met Martijn van Velzen (06-11211584) of Frank van Baarle (06-15124224).

Direct aanmelden kan hier