Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Terugblik themadag Groenpact

30 april 2024

Afgelopen woensdag namen wij deel aan een themadag georganiseerd door LTO Noord, in opdracht van Groenpact en Colland Arbeidsmarkt. Het was een dag vol nieuwe inzichten. We gingen aan de slag met de vraag hoe het werk er in de wereld van morgen uit zal zien. We bespraken vragen zoals: Hoe zorg je voor werkgeluk? Hoe creëer je een goede werkcultuur en hoe zorg jij ervoor dat je werknemers duurzaam inzetbaar blijven? 

Bouwen aan je werkcultuur

De dag begon met een inspirerende presentatie van Arjen Banach, die ons meenam in de wereld van werkgeverschap, werkgeluk en duurzame inzetbaarheid. Banach benadrukte: "Je stijgt niet naar het niveau van je strategie of doelen, je daalt naar het niveau van je cultuur." Hij sprak over het bouwen van de juiste werkcultuur en werkplekken die aantrekkelijk zijn voor nu en de toekomst.

Inspirerende workshops 

De dag vervolgde met drie inspirerende workshops. Marije van Beurden en Dick Klop van Cumela belichtten de personeelstekorten in de groen, grond en infrastructuur sector en presenteerden hun 'Kennis en Kracht'-campagne. Jeroen Zijlmans en een vertegenwoordiger van het Zone College boden inzichten uit een arbeidsmarktanalyse in de hovenierssector. Erik Kaemingk sloot af met een workshop over het belang van leren op de werkplek en hoe dit continu professionele ontwikkeling ondersteunt.

Mooie inzichten van de themadag 

Mooie inzichten van de themadag - We gingen met elkaar in gesprek hoe je als bedrijf proactief kan zijn. Het is belangrijk om vooruit te kijken en ons voor te bereiden op veranderingen in de markt. Door een cultuur te creëren waarin je blijft vernieuwen en verbeteren, kunnen bedrijven voorop blijven lopen, hun marktpositie versterken en aantrekkelijk blijven voor nieuw talent.

Regelmatig als team bijeenkomen  en het erkennen van prestaties versterkt de relaties tussen collega’s én versterkt de band de organisatie. Dat leidt tot meer betrokkenheid en een hogere productiviteit. Een werkomgeving waar medewerkers zich gewaardeerd voelen, zorgt voor een gevoel van waarde en verbinding binnen het bedrijf.

We kijken terug op een dag vol kennis en vooruitzichten van hoe het werk in de glastuinbouw eruit gaat zien in de toekomst. Het was een zeer geslaagde dag en leuk om hier vanuit Kasgroeit aanwezig te zijn als deelnemer!

Wil je meer weten over hoe je een lerende organisatie wordt?

Neem eens een kijken op onze pagina leercultuur bouwen