Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Oog voor de mens

Omdat we je een beeld willen geven van hoe mooi het werk in de glastuinbouw is, welke functies er allemaal mogelijk zijn en welke trots er leeft, lichten we regelmatig verhalen voor je uit. We gingen langs bij het prachtige bedrijf Bredefleur in Luttelgeest en spraken met Harm Beeksma. 

Harm is sinds vorig jaar werkzaam als P&O adviseur bij Bredefeur. Bredefleur is een innovatief familiebedrijf dat lelies kweekt in volle grond. Harm maakte de overstap vanuit de dienstensector naar de productiesector. Hij zit daar nu helemaal op z’n plek. Als iemand iets met een frisse blik kan vertellen over het werken in de sector is het Harm wel. 

Hoe kwam je hier terecht?

Ik was op zoek naar iets anders en ben via via bij de glastuinbouwsector uitgekomen. Ik heb behoorlijk veel geluk gehad. Want zowel de functie als het bedrijf paste precies bij waar ik naar op zoek was. Ik kende het glastuinbouwwereldje niet zo, maar wilde weleens een uitstapje maken. De productiesector sprak me wel altijd al aan. Hiervoor was ik teammanager bij een klantencontactcenter. Het was heel anders, maar heeft ook overeenkomsten. Ik stuurde grote teams aan en ik was erin gerold. Maar op een gegeven moment dacht ik: ‘Echt gelukkig word ik hier niet.’

Wat was jouw beeld van de sector?

Dat deze sector een sector is waar hard gewerkt wordt. En waar mensen dat ook gewend zijn. Waar ze bezig zijn om het product te optimaliseren. Ik zag ze ook al als een sector die daar heel ver in is, heel innovatief. Met machines die qua techniek heel ver ontwikkeld zijn. Maar ik zag het ook wel als een sector waar juist omdat het om productie gaat, veel te winnen valt op personeelsgebied. En daar kom ik dan om de hoek kijken. Eigenlijk klopten al mijn verwachtingen wel.

Wat is je verder opgevallen?

De mentaliteit is hier echt dat je de dingen samen doet. Er wordt gewerkt vanaf 6.00 / half 7 ‘s morgens en we stoppen pas als het werk helemaal af is. En daar helpen we elkaar mee en je klaart de klus samen. Het is heel fijn om daar onderdeel van te zijn.

Frissen blik op personeelszaken

Voor mij is het fijn dat ik hier fris binnen kom. Er zit veel in de hoofden van mensen. Ik ben zelf heel gestructureerd en ik wilde dat alles meteen werd vastgelegd op papier. Zo heb ik me gericht op het bijhouden van alle gesprekken. Door alles vast te leggen kunnen we betere plannen maken, ze naleven en met ontwikkeling aan de slag. Binnenkort starten we met een HR-systeem waarin alles gebundeld is. Het is ongelofelijk belangrijk dat mensen zich gehoord voelen en bezig zijn met hun ontwikkeling.

Kijk ook eens verder

Ik denk dat veel mensen nog denken: De glastuinbouw dat is iets voor mensen met groene vingers. Maar in mijn vakgebied is er nog zoveel winst te behalen. Maar ook op het gebied van Sales, data, IT en logistiek zijn nog genoeg mensen nodig in deze sector. Ik zou alle bedrijven op het hart willen drukken om verder te kijken dan een CV. Zelf heb ik bijvoorbeeld geen P&O achtergrond en op basis van mijn CV zou een glastuinbouwbedrijf mij misschien niet meteen uitnodigen. Maar ik heb veel in teams gewerkt en veel ervaring met personeel, dat ik uiteindelijk wel precies in huis heb wat ze hier zochten.