Taal: Training Nederlands

EBC is gespecialiseerd in het geven van taalonderwijs. Volgens de visie van EBC zijn de opbrengsten van het leren pas optimaal als de praktijkcomponent nadrukkelijk inhoudelijk is geïntegreerd in de training. Een werkvloergericht taaltraject Nederlands van EBC start met een intake en een analyse van deze intake. Daarop volgend een aanbod voor arbeidsgerichte taaltraining voor een groep (tot 12 medewerkers ) en/of voor individuele taaltraining. Naast algemene taalniveauverhoging is de taal van de werkvloer leidend in de training. 

Resultaat
Na afloop van de cursus kan je beter schrijven en spreken in het Nederlands. 

Doelgroep
Voor mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen tot mensen die een inburgeringscursus of Staatsexamen Nederlands moeten doen. 

Aanpak
In de taalcursus Nederlands maak je bij EBC effectief kennis met het Nederlands. Wij beschikken over de allerbeste taaltrainers – die stuk-voor-stuk native speaker zijn (dus ook voor Nederlands) en die je snel op weg helpen bij de doelstellingen die je wenst te bereiken. Voor zowel het volledig nieuw leren van Nederlands als taal tot het puntjes op de ‘i’ zetten.

Een werkvloergericht taaltraject beslaat 15 tot 20 bijeenkomsten van 2 uur. Daarnaast wordt van de deelnemers verwacht dat zij minimaal 2 uur per week inzetten voor zelfstudie. In het blended-learningtraject sluiten de arbeidsgerichte thema’s van de lessen nauw aan op het e-learningprogramma, zodat de deelnemers in korte tijd veel ‘taalmeters’ kunnen maken.

De trainer houdt op afstand de voortgang van de zelfstudie in de gaten en bespreekt de voortgang in de lessen.

Subsidie
Tot en met 2024 kan er in een specifieke aanvraagperiode subsidie voor taaltrainingen worden aangevraagd via de regeling Tel mee met Taal.

Daarnaast kan er voor glastuinbouwbedrijven subsidie worden aangevraagd bij Colland Arbeidsmarkt.

Contact

Naam
Bedrijfsnaam
E-mailadres
Telefoon
Vraag / opmerking
Algemene voorwaarden
* Verplichte velden