Helpt je ontwikkelen

Vragen of onafhankelijk (gratis) opleidingsadvies nodig?

Wij zijn dagelijks bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op op de manier die voor jou het beste werkt.

Telefoon: 088 - 329 20 70
E-mail: [email protected]
WhatsApp: 06 11 77 10 21

Technisch talent aan de slag in de kas

Technisch talent Mike is aan de slag bij Chrysantenkweker Harry Wubben BV via het Kasgroeit project: Sleutel aan je toekomst in de Kas. Het project is een kans voor iedereen die graag met techniek bezig wil zijn en zich hier verder in wil ontwikkelen.

Achtergrond

Ik ben opgeleid tot industrieel product ontwerper. Tijdens mijn opleiding ben ik altijd al op zoek gegaan naar de technische kant. Waar anderen het bijvoorbeeld leuk vonden ongeveer 6 versies van een stoel te ontwerpen, was ik meer geïnteresseerd in de mechaniek van een koffiezetapparaat.

Wat ik me had voorgesteld van het beroep van een industrieel ontwerper was dat ik veel dingen kon uitproberen en ontdekken, prototypes maken, lekker rotzooien. Maar in de praktijk kwam het er op neer dat je vooral zat te ontwerpen achter de computer in 3D. Als het ontwerp klaar was werd dat opgestuurd naar China en werd daar het prototype gemaakt.

Niet de hele dag achter de computer

Ik ben niet iemand die de hele dag achter de computer zit. Ik wil bezig zijn met mijn handen. Na mijn opleiding vroeg ik mij al snel af: Wat kan ik nu met mijn papiertje ‘product ontwerper’ als ik meer wil bezig zijn met mijn handen?

En toen kwam deze mogelijkheid voorbij. Hoewel ik weinig ervaring had kon ik toch aan de slag! Dit was voor mij de uitgelezen kans om meer ervaring op te doen. Want alle ervaring die ik heb is hobbymatig. Eigenlijk heb ik mezelf dingen aangeleerd. Zo zat ik altijd al te sleutelen aan auto’s en aan brommers.

Techniek op elke vierkante meter

Je beseft je als buitenstaander niet hoeveel techniek er eigenlijk is in de tuinbouw. Dit is echt enorm. Zelfs bij een relatief klein glastuinbouwbedrijf als deze zie je op elke vierkante meter wel techniek. En dan is er dus ook altijd wat te doen.

Heb je nog tips voor anderen?

Ik zeg altijd: Als je wil, kan je alles leren. Dus wees niet bang om iets nieuws te proberen. En ga eens kijken in een kas hoeveel techniek daar aanwezig is. Als je interesse hebt in techniek valt er binnen dit traject voor iedereen wel wat te leren. Op verschillende niveaus kan je aan de bak. Soms denken mensen dat er met een HBO achtergrond niet genoeg uitdaging te vinden is in het uitvoerende werk. Maar zo ervaar ik dat helemaal niet. Elke dag heb ik weer nieuwe uitdagingen. Ik zit helemaal op mijn plek!