Sleutel aan je toekomst

Investeren in technisch personeel

Investeer jij al in technisch personeel? Door de complexere techniek in de glastuinbouw zijn steeds meer technische medewerkers en onderhoudsmonteurs nodig. Het vinden van DÉ technisch medewerker wordt steeds lastiger met de concurrentie vanuit andere sectoren. Maar met het project “Sleutel aan je toekomst in de kas” helpen wij jou bij het vinden, binden en boeien van technische alleskunners in spé, want met opleiden kom je verder. Een uitgelezen kans!  

Kasgroeit werft en ontwikkelt intern en extern technisch personeel

Er zijn twee wegen die leiden naar technisch talent!

Route 1: Kasgroeit werft en ontwikkelt extern technisch talent in spé
Wij doen de screening en stellen de kandidaat aan je voor. Is het een match? Dan gaat de kandidaat bij je aan de slag, volgt hij/zij de opleiding bij het ROVC en leert in de praktijk bij je op het bedrijf. De opleiding is ontwikkeld om de deelnemers op te leiden met een brede basiskennis om als technici bij je op het bedrijf aan de slag te gaan.   

Route 2: Kasgroeit ontwikkelt intern technisch talent in spé
Vergeet ook niet binnen je huidige team te kijken naar talent. Heb jij een ambitieuze werknemer in dienst die zich graag wil ontwikkelen binnen de techniek in de glastuinbouw? Biedt hem/haar dan ook zeker de kans om zich binnen jouw bedrijf te ontwikkelen en op die manier te binden aan je organisatie. Kasgroeit helpt je bij zijn/haar ontwikkeling. Jouw werknemer volgt de opleiding bij het ROVC en leert in de praktijk op het bedrijf. De opleiding is ontwikkeld om de deelnemers op te leiden met een brede basiskennis om als technici binnen je bedrijf aan de slag te gaan.

Wat houdt het traject Sleutel aan je Toekomst in? 

Stap 1: Werving 
Met een gerichte campagne werven wij kandidaten. Ook de werving en screening van de deelnemers nemen wij voor onze rekening. Dit wordt gebaseerd op jouw selectiecriteria en het voorgesprek, dat we met jou voeren. Voor de werving zetten wij o.a. in op nieuwsbrieven, online vacaturebanken en social media. Komt er een kandidaat binnen? Dan plannen onze arbeidsmarktadviseurs een telefonische of persoonlijke intake in met de kandidaat. Voldoet de kandidaat aan jouw wensen? Dan zetten wij de kandidaat naar je door en volgt er een intakegesprek tussen jou en de kandidaat. Als jullie beide enthousiast zijn, ondertekenen jullie het arbeids- en opleidingscontract en start het opleidingstraject. 

Stap 2: Start opleiding & baan 
Gefeliciteerd met jouw nieuwe technisch talent in spé! Het opleidingstraject gaat van start. De (nieuwe) werknemer start met de leerlijn techniek die Kasgroeit in samenwerking met het ROVC aanbiedt. De opleidingen binnen de leerlijn zijn gebaseerd op maatwerk. Afhankelijk van de kennis en ervaring van de werknemer wordt bepaald welke modules hij/zij doorloopt. De leerlijn techniek is een leer-werktraject. De deelnemer leert enerzijds jouw organisatie kennen en anderzijds theoretische kennis om direct toe te passen binnen zijn/haar werk. Kasgroeit volgt het hele opleidingstraject van de deelnemer om zo de voortgang en de kwaliteit te bewaken.  

Stap 3: Afronding 
Heeft jouw werknemer de leerlijn techniek afgerond? Dan kan hij/zij de technische kennis volop inzetten. Zo kan jouw organisatie blijven ontwikkelen en innoveren. Kasgroeit kijkt graag in een afrondend gesprek terug op het traject. Hoe vond jij het gaan? Heeft het opgeleverd wat je verwachtte? En kan Kasgroeit je verder helpen? 

Welke rol pak jij als werkgever? 

Wij willen, net als jij, dat het project succesvol wordt. Dit kunnen wij niet alleen. We vragen je ook te investeren in de (nieuwe) werknemer.  

 • Je biedt de werknemer een marktconform arbeidscontact aan van minimaal één jaar; 
 • Je investeert werktijd en neemt de tijd om de werknemer goed in te werken; 
 • Je stelt een begeleider beschikbaar als intern aanspreekpunt voor de werknemer; 
 • Tenslotte geef je de werknemer voldoende ruimte en mogelijkheden om, tijdens werktijd, de opleiding met goed resultaat af te ronden. 

De leerlijn Techniek

De leerlijn Techniek bestaat uit verschillende vakopleidingen en modules. Afhankelijk van je kennis en ervaring bepalen we welke modules jij doorloopt. Ben je benieuwd naar de inhoud van de vakopleidingen?

Bekijk de leerlijn Techniek

Is Sleutel aan je toekomst iets voor mijn bedrijf? 

Sleutel aan je toekomst is speciaal ontwikkeld voor werkgevers in de glastuinbouw die technisch personeel aan hun bedrijf willen binden.  

 • Aantal werkgevers 
  Maximaal 15 werkgevers, met minimaal één vacature per bedrijf voor technisch werknemer/onderhoudsmonteur.  
 • Regio 
  We richten ons dit jaar op de regio’s: De Zuidplas, Lansingerland, Westland, Voorne Putten en West-Brabant 
 • Kosten 
  Op de leerlijn techniek is de subsidie van Colland Arbeidsmarkt van toepassing: 60% met een maximum van € 1.500,- per deelnemer per jaar. De kosten staan beschreven per module. Bekijk hiervoor de modules die onder de opleiding vallen. 

Wie doen er al mee?

De volgende organisaties doen dit jaar mee met het traject 'Sleutel aan je toekomst'. Benieuwd waarom zij meedoen? Klik op de logo's en lees de verhalen.

        

logo      

Ervaringen van andere bedrijven 

Ben jij benieuwd wat het project Sleutel aan je Toekomst jou kan opleveren? Vitensa heeft eerder meegedaan met Sleutel aan je Toekomst. In de video deelt Geert zijn ervaring met jou. 


Ben je geïnteresseerd?

Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in.

Ja, ik ben op zoek naar technisch talent

Bedrijf
Voornaam
Achternaam
Telefoonnummer
E-mailadres
Aantal beschikbare plekken
Overige opmerkingen
* Verplichte velden