verkoper (phalaenopsis)

Verkoper (phalaenopsis)

Vacaturenummer
6877
Plaatsnaam
Nieuwaal
Functie
Commercieel
Functienaam
Verkoper (phalaenopsis)
Functie inhoud
Voor een phalaenopsiskwekerij in Nieuwaal zijn wij op zoek naar een verkoper.

Bedrijfsprofiel
In het glastuinbouwgebied ‘de Bommelerwaard’ in Nieuwaal wordt sinds 2006 Phalaenopsis geteeld bij dit bedrijf. Door vakwerk wordt er een Phalaenopsis van superieure kwaliteit geteeld, waarbij er gestreefd wordt naar een ‘onverwoestbare’ creatie met een enorme sierwaarde door de hoeveelheid bloemen. Daarnaast zijn we specialist in toegevoegde waarde en het ontwikkelen van vernieuwende concepten waarmee we onze klanten inspireren. Omdat wij kwaliteit belangrijk vinden investeren wij ook in ons team van 38 medewerkers. Iedereen heeft een talent en wij doen graag ons best om dat in onze medewerkers naar boven te halen.

Functie
Als verkoper ben jij verantwoordelijk voor het relatiebeheer van huidige klanten, het genereren van new business en het realiseren van de verkooptargets. Daarnaast werk je met passie in teamverband samen met jouw collega verkoop- en marketingmedewerkers. Het bedrijf heeft de laatste jaren een groei doorgemaakt en deze functie zorgt ervoor dat wij de groei kunnen voortzetten en onze toekomstplannen worden gerealiseerd.

Als verkoper trek jij samen met de andere collega’s de kar voor de afdeling verkoop en marketing. Je voert verkoopacties uit aan de hand van een verkoopplanning en streeft naar het bereiken van optimale resultaten. Hierbij heb je de focus op relatiebeheer en klanten op lange termijn. Je bent in overleg met de directeur op pad naar klanten, beurzen of op locatie aanwezig. Je bent bezig met het commercieel uitbouwen en het versterken van de positionering in bestaande markten. Daarnaast ontwikkel je potentieel in nieuwe markten. Je neemt maatregelen indien dit niet op koers loopt. Uiteraard volg jij actief de marktontwikkelingen, zowel aan de vraag als aan de aanbodzijde.
Functie eisen
Je bent een echte relatiebeheerder met pit en gewend om te werken met targets en verkoopplannen. Je kan heel goed zelfstandig werken maar hebt ook geleerd om in een team samen te werken. Daarnaast ben je een verbinder en in staat relaties op basis van persoonlijkheid en expertise binnen te halen en te behouden. Ondanks jouw snelle handelen gaat kwaliteit altijd bij jou voor kwantiteit.

Je neemt beslissingen op basis van feiten met een cijfermatige onderbouwing en ook je gevoel. Hierbij maak je steeds de afweging tussen commerciële en financiële belangen. Jij weet als geen ander de balans goed te houden tussen klant- en marktbehoeftes en interne processen.

Je hebt relevante werkervaring in de B2B en beschikt over goede commerciële vaardigheden. Je combineert een klantgerichtheid met een planmatige en oplossingsgerichte instelling. Jij hebt affiniteit met online marketing en kan deze goed combineren met jouw dagelijkse verkoopactiviteiten. Natuurlijk ben jij gedreven, proactief en heb je een flexibele en resultaatgerichte instelling.

 • Een HBO- werk- en denkniveau aangevuld met relevante commerciële cursussen
 • Werkervaring in een soortgelijke functie (binnen de sector is een pre)
 • Beheersing van de Engelse & Duitse taal
 • Kunnen verbinden met prospects en klanten op basis van gelijkwaardigheid en vanuit een positieve instelling
 • Resultaatgerichtheid, overtuigingskracht en een analytisch denkvermogen
 • Kundig, betrouwbaar, integer en een ondernemersmentaliteit
Functie aanbod
 • Een inspirerende werkomgeving waar je de ruimte wordt geboden om jezelf volop te ontwikkelen
 • Een leuke afwisselende baan binnen een hecht team met veel functievrijheid
 • Mobiele telefoon, laptop en auto van de zaak
 • Vrijheid en vertrouwen in een snel groeiende organisatie
 • Een salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
10-02-2021