Verdelaar snijbloemen (uitgangsmateriaal)

Veredelaar Snijbloemen (uitgangsmateriaal)

Vacaturenummer
6723
Plaatsnaam
Rijsenhout
Functie
Teelt
Functienaam
Veredelaar Snijbloemen (uitgangsmateriaal)
Functie inhoud
Voor een innovatief bedrijf uit Rijsenhout, dat succesvol opereert binnen de internationale sierteelt zijn wij op zoek naar een veredelaar snijbloemen.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is een innovatief bedrijf, waar passie al meer dan 150 jaar centraal staat. Samen met onze medewerkers, klanten en partners werken wij iedere dag aan het gezamenlijk succes van onze rassen in de internationale sierteelt. Samen ontwikkelen we nieuwe soorten en variëteiten en verbeteren we bestaande rassen binnen onze hoofdproducten. Onze hoofdproducten zijn de gewassen Alstroemeria, Bouvardia, Chrysant, Statice, Aster, Celosia, Chrysant en Multiflora (zowel snij én pot voor sommige gewassen) en het bolgewas Lelie.

Functie
In deze functie draag je bij aan de kerndoelstelling van ons bedrijf: het leveren van superieur uitgangsmateriaal voor de professionele teler. Als ambitieuze veredelaar word je verantwoordelijk voor het opzetten van veredelingsprogramma’s en de uitvoering daarvan. Indien je daarbij gebruik kan maken van ervaring met veredeling van vegetatief vermeerderde siergewassen, dan is dat een pre. Je bent verantwoordelijk voor het gehele veredelingsprogramma, zoals het samenstellen van kruisingsprogramma, de selecties en beproeving. Je produceert en analyseert onderzoeksgegevens en past toetsingsmethodieken structureel toe in je programma’s. Je werkt samen met de directe collega’s binnen je team, en tevens met de onderzoeksafdeling van het bedrijf en de commerciële afdelingen. Verder heb je intensieve contacten met eindgebruikers.
Het werk gebeurt voor een groot deel in het gewas zelf, maar kennis van geautomatiseerde verwerkingsprogramma’s voor data is belangrijk. Het kunnen werken met datasystemen is dan ook essentieel. Het betreft een zelfstandige functie waarbij eigen initiatief belangrijk is. Anderzijds haal je voldoening uit het samen met anderen tot resultaten komen. Samenvattend zoeken we een veredelaar met een creatieve en doelgerichte instelling voor wie veredeling niet alleen dagelijks werk, maar bovenal een passie is!
Functie eisen
 • Je beschikt over een universitaire opleiding plantenveredeling.
 • Je hebt ervaring in praktische veredeling. Ervaring in siergewassen is een pre.
 • Daarnaast heb je ervaring in het zelfstandig opzetten en (laten) uitvoeren van een veredelingsprogramma.
 • Je bent een teamspeler die gericht is op samenwerking.
 • Verder beschik je over een zeer doelgerichte instelling en ben je communicatief vaardig.
 • Je hebt affiniteit met data systemen.
 • De Nederlandse en Engelse taal beheers je goed en je bent bereid veelvuldig internationaal te reizen.
Functie aanbod
 • Een uitdagende, afwisselende baan met prachtige producten in een gedreven team.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding.
 • Volop ruimte voor eigen inbreng en initiatief binnen een bedrijfscultuur die zich laat omschrijven als no-nonsense, open en direct.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
WO / Master
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
04-11-2020