Veredelaar (potplanten)

Vacaturenummer
5650
Plaatsnaam
De Kwakel
Functie
Functies in veredeling en vermeerdering
Functienaam
Veredelaar (potplanten)
Functie inhoud
Voor een kwekerij gespecialiseerd in de veredeling en vermeerdering van Gerbera snijbloemen, potplanten en tuin- en terrasplanten in De Kwakel zijn wij op zoek naar een Veredelaar (potplanten).

Bedrijfsprofiel
De kwekerij is een veredelings- en vermeerderingsbedrijf. Onze expertise is gebaseerd op 40 jaar ervaring met de veredeling en vermeerdering van Gerbera snijbloemen en potplanten. We ontwikkelen Gerbera's in de meest uiteenlopende verschijningsvormen en bieden 's werelds breedste assortiment. Gesteund door het wereldwijde netwerk van teeltadviseurs en verkoop- en distributiepartners, levert dit bedrijf zaden en jonge planten aan afnemers in meer dan 80 verschillende landen. Het bedrijf is wereldleider op het gebied van Gerbera’s; innovatie en vernieuwing behoren tot onze kernwaarden.

Functieomschrijving
Je werkzaamheden zijn zeer divers. De eerste verantwoordelijkheid ligt in het opzetten en coördineren van kruising- en selectieprogramma’s. Deze veredelingsprogramma’s voor productontwikkeling moeten daarbij worden afgestemd op wensen uit internationale markten waarbij commerciële belangen uiteindelijk leidend zijn. Daarnaast doe je dagelijks veredelingswerk zoals kruisen, selecteren, beoordelen en registreren en komen je groene vingers goed van pas bij seizoensgebonden vermeerderingswerkzaamheden. In je functie stuur je assistent-veredelaars aan en werk je direct onder de Manager R&D. Het betreft een fulltime functie.
Functie eisen
 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding bij voorkeur in de richting van plantenwetenschappen en/of specialisatie in plantenveredeling;
 • Bij voorkeur werkervaring in de veredeling van zaadgewassen;
 • Je hebt kennis van klassieke & moderne veredelingstechnieken en populatiegenetica;
 • Je bent secuur, proactief, kwaliteitsbewust en kunt zowel zelfstandig als in een team werken;
 • Je hebt uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden;
 • Je bent hands-on, flexibel en slagvaardig.
Functie aanbod
 • Je komt te werken in een plezierige werkomgeving met oog voor kwaliteit en met leuke, gedreven en betrokken collega’s;
 • Enthousiast team en actieve personeelsvereniging;
 • Marktconform salaris;
 • Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen;
 • Volop carrièrekansen en uitdagingen binnen een groeiend en innovatief bedrijf.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Talenkennis
Engels
Heftruckdiploma
Nee
Spuitlicentie 1
Nee
Computervaardigheden
Goed
Ervaring klimaatcomputer
Geen ervaring
Plaatsingsdatum
15-04-2019