Veredelaar (opkweek) 

Veredelaar (opkweek)

Vacaturenummer
6814
Plaatsnaam
Maasdijk
Functie
Teelt
Functienaam
Veredelaar (opkweek)
Functie inhoud
Voor een kwekerij in Maasdijk die gespecialiseerd is in het opkweken en uitleveren van jonge groenteplanten zijn wij op zoek naar een veredelaar.

Bedrijfsprofiel
De kwekerij is onderdeel van een groter concern en doet de opkweek van zo’n 1500 soorten vrucht-, blad- en koolgewassen op bijna 20 en levert jaarlijks ruim 600 miljoen jonge groenteplanten aan kwekers binnen Europa. De breeding afdeling van het bedrijf is dé broedplaats van tal van onze gewassen. Hier worden nieuwe rassen ontwikkeld die uiteindelijk wereldwijd in de schappen staan. De breeding afdeling breidt flink uit. Niet alleen met nieuw personeel, maar ook in assortiment en met een gloednieuwe breeding locatie die begin volgend jaar wordt gebouwd.

Ben jij de veredelaar die met behulp van de nieuwste veredelings-technieken onze genetica laat groeien en bloeien?

Functie
Als veredelaar ben je mede verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe rassen van een bepaalde groep siergewassen en dus verantwoordelijk voor o.a.:
  • Het opstellen van de kruisingsschema’s
  • Het beoordelen van zaailing- en klonen bloeiproeven, in binnen- en buitenland
  • Het vastleggen van de verzamelde gegevens in E-brida, onze veredelingssoftware
  • Het verzamelen en in stand houden van de juiste geniteurs
  • Het aansturen van de assistent veredelaar, die onder jouw verantwoordelijkheid allerlei veredelingsgerelateerde werkzaamheden uitvoert
  • Het uitvoeren van de proeven in overleg met de bedrijfsleider.

Je bezit het vermogen om ontwikkelingen in de markt waar te nemen en daar op in te spelen in het veredelingsprogramma. Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden en ben je praktisch en doelgericht. Je kunt uitstekend in een team functioneren.
Functie eisen
  • een (agrarische) HBO- of academische opleiding met veredeling als specialisme
  • enige jaren ervaring in de veredeling van bij voorkeur siergewassen
Functie aanbod
Een uitdagende functie met veel ruimte voor initiatief bij een dynamisch en professioneel familiebedrijf. Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden horen hier uiteraard ook bij. Zo kun je gebruik maken van opleidingsfaciliteiten en hebben we een actieve personeelsvereniging.
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
11-01-2021