Vacature Trainee Teelt (opkweek)
Trainee Teelt (opkweek)

Trainee Teelt (opkweek)

Vacaturenummer
6694
Plaatsnaam
Maasdijk
Functie
Teelt
Functienaam
Trainee Teelt (opkweek)
Functie inhoud
Voor een kwekerij in Maasdijk die gespecialiseerd is in het opkweken en uitleveren van jonge groenteplanten zijn wij op zoek naar een Trainee Teelt.

Bedrijfsprofiel
De kwekerij is onderdeel van een groter concern en doet de opkweek van zo’n 1500 soorten vrucht-, blad- en koolgewassen op bijna 20 en levert jaarlijks ruim 600 miljoen jonge groenteplanten aan kwekers binnn Europa.

Functie
Als producent van jonge groenteplanten is de afdeling teelt een heel belangrijk onderdeel. In deze zelfstandige functie verzorg je de teelttechnieken rondom de opkweek van vruchtgewassen, van zaadje tot jonge plant. Je controleert en bewaakt de groei van de planten en signaleert afwijkingen ten opzichte van de kwaliteitseisen en bepaalt de te nemen (teelttechnische) maatregelen. Tevens ben je het aanspreekpunt voor jouw teeltafdelingen, zowel intern richting andere afdelingen als ook extern richting leveranciers en/of klanten. Je wordt hierbij ondersteund door de teeltcoördinator vruchtgewassen. Je blijft op de hoogte van nieuwe teelttechnische ontwikkelingen o.a. op het gebied van klimaat, substraten, meststoffen en (biologische) gewasbescherming. Je speelt een belangrijke rol in de continue verbetering van de plantkwaliteit en de toegepaste teelttechnieken. Dankzij jouw kwaliteiten ontvangen onze klanten perfect uitgangsmateriaal waardoor de schappen van de supermarkten in Europa vol staan met “onze” groenten!
Functie eisen
  • Je hebt een hbo-opleiding, bent theoretisch goed onderlegd op het gebied van plantenteelt en fysiologie.
  • Je staat aan het begin van je carrière en hebt de drive om door te groeien naar Teeltspecialist.
  • Je bent flexibel en hebt geen bezwaar tegen het in tourbeurt draaien van een weekenddienst (gem. 1 x per 4 weken) ten behoeve van de teelt.
  • Praktisch, resultaatgericht en stressbestendig behoren eveneens bij de kwaliteiten van de kandidaten die we graag zien reageren.
  • In verband met storingsdiensten is het van belang dat de reistijd naar s-Gravenzande / Maasdijk maximaal een half uur bedraagt.
Functie aanbod
Een uitdagende functie met veel ruimte voor initiatief, bij een dynamisch en professioneel bedrijf waar een marktconform salaris wordt betaald en ook de secundaire arbeidsvoorwaarden uitstekend zijn, zoals o.a. studiefaciliteiten.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
23-10-2020