Teler – Teeltspecialist (Phalaenopsis)

Teler – Teeltspecialist (Phalaenopsis)

Vacaturenummer
8173
Plaatsnaam
Monster
Functie
Teelt
Functienaam
Teler – Teeltspecialist (Phalaenopsis)
Functie inhoud
Voor een phalaenopsis kwekerij in Monster zoeken we een Teler – Teeltspecialist.

Bedrijfsprofiel
Bij het bedrijf zetten zich dagelijks meer dan 200 collega's in om onze verkooppunten en consumenten over de hele wereld te verrassen met een exclusieve collectie orchideeën van onovertroffen kwaliteit. De slogan ‘Creating the Difference’ staat daarbij symbool voor het belang dat wij hechten aan betrokkenheid en vernieuwing. Binnen onze sterk geautomatiseerde teelt op zes state-of-the-art teeltlocaties maakt de menselijke factor nog steeds het verschil. De inzet en betrokkenheid van onze enthousiaste en gemotiveerde medewerkers zijn bepalend voor het succes van ons bedrijf.

Functie
Als teler zet jij de lijnen uit, zorg je ervoor dat de collega teeltmedewerkers weten wat ze moeten doen, praat je met hen en discussieer je over het klimaat. Je kijkt naar de wortels, de kleur van de bloemen, de afsplitsing en de stand van het blad, naar de takinductie en de knopontwikkeling. Jouw teeltacties bepalen immers hoe de planten eruit komen te zien. Als teeltspecialist zorg jij voor de beleving die consumenten hebben bij de specifieke planten die jij maakt. Dat is een mooie verantwoordelijkheid en tegelijk een voortdurende uitdaging.

Op ‘jouw’ kwekerij ben je verantwoordelijk voor alles op gebied van teelt, dus ook het functioneren van allerlei techniek en installaties. Uiteraard kun je daarbij je collega’s van de TD inschakelen en heb je contact met installateurs, leveranciers en monteurs van buitenaf.

Je werkt samen met je collega verkoper en productieleider. Met z’n drieën runnen jullie het bedrijf. Je snapt wel hoezeer jullie werkzaamheden met elkaar samenhangen. Er is nog veel meer over jouw functie, de verantwoordelijkheden en mogelijkheden te vertellen. Kom kennismaken, op het bedrijf laten we je het allemaal zien en praten we erover verder.
Functie eisen
  • Je bent gek van teelt, voor jou is telen het mooiste wat er is;
  • Je bent pro actief, neemt initiatief, je bent leergierig én hebt een eigen mening (je bent ’n tikkel eigenwijs);
  • Je hebt al kennis en ervaring in teelt (dat hoeft nog niet in de orchideeën te zijn).

Je bent graag in de kas tussen de planten en duikt met net zoveel plezier in de data op gebied van klimaat, energie en gewasontwikkeling. Je combineert drive en verantwoordelijkheidsgevoel om er met je team alles aan te doen de teelt op jouw locatie optimaal te laten verlopen.
Functie aanbod
  • Een fantastische uitdagende teeltfunctie waar jij je tanden de komende jaren in kunt zetten;
  • Een ‘eigen’ kwekerij, een team van teeltmedewerkers en nog meer betrokken en professionele collega’s;
  • De modernste teelttechnieken en installaties beschikbaar, waarmee jij de allerbeste planten maakt;
  • Een uitstekend salaris, volop mogelijkheden jezelf te ontwikkelen, te groeien in verantwoordelijkheden, in kennen en kunnen: jij bepaald de reikwijdte van de stappen die je maakt bij Opti-flor.

Op jouw kwekerij zijn veel Nederlandse collega’s actief en een relatief groot aandeel ‘vaste’ medewerkers welke op uitzendbasis werken. Ook zij beheersen bijna allemaal de Nederlandse taal. We ondernemen leuke activiteiten met elkaar: van een BBQ tot een sportief evenement en van een feest tot het wekelijkse hapje en drankje op de vrijdagmiddag. Wat betreft de weekenddiensten: die draaien we als telers van de verschillende kwekerijen met elkaar bij toerbeurt. Je wordt één keer per 5 weken ingeroosterd en krijgt daar een vrije dag ter compensatie de week erna voor terug.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
Cursus
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
11-04-2022