Teler (Junior en Senior) (Opkweek)

Teler (Junior en Senior) (Opkweek)

Vacaturenummer
8830
Plaatsnaam
De Lier
Functie
Teelt
Functienaam
Teler (Junior en Senior) (Opkweek)
Functie inhoud
Voor Vreugdenhil Plants zijn wij op zoek naar een Teler (Junior en Senior).

Bedrijfsprofiel
Enig idee wat ervoor komt kijken om miljoenen jonge planten op te kweken voor de groente- en de sierteelt? Veel, heel veel! Op alle niveaus van onze organisatie kom je voor uitdagingen te staan. In de teelt, techniek, productie, logistiek of in de administratie. Eén ding hebben onze medewerkers allemaal gemeen: het zijn aanpakkers en gaan ervoor! Onze medewerkers zijn vooral ook praktisch. Iedere dag gaan wij als team voor kwaliteit en het succes van onze producten, onze klanten en ons bedrijf. De sfeer binnen het bedrijf is vooral no-nonsense, betrokken en met aandacht voor de werknemers. Het team is over 6 vestigingen verspreid en bestaat uit circa 120 vaste medewerkers en circa 200 - 350 uitzendkrachten per dag. Als groeiend bedrijf hebben we regelmatig vacatures.

Functie
Als teler bij VYP ben je dagelijks bezig met het telen en verzorgen van diverse productgroepen: groenteplanten, eetbare plukgroenten (Pick-&-Joy®), Sierteelt, jonge planten uit stek en zaai en bloeiend perkgoed. Je werkzaamheden bestaan uit watergift, gewasbescherming, klimaatbeheersing, voedingsniveaus en de beoordeling van gewassen. Je stuurt de gewassen om, in het juiste afleverstadium en op het juiste aflevertijdstip te kunnen afleveren. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring, stel je de klimaatcomputer in, controleer je technische installaties, overleg je met collega’s en stuur je bij of aan daar waar nodig.

Je bent werkzaam binnen een enthousiast en professioneel teeltteam bestaande uit circa 25 collega’s verspreid over zes locaties en werkzaam op verschillende niveaus. Uiteraard zijn jouw werkzaamheden afhankelijk van jouw werkervaring en kennisniveau. Ben jij een startende teler met weinig kennis en ervaring, dan zullen wij jou alle kneepjes van het vak gaan leren. Ben jij een teler met de nodige kennis en ervaring, dan kun je jouw kennis delen met collega’s en al snel zelfstandig aan de slag. Zo fungeert de hoofd teler als mentor voor startende collega’s en ben je als teeltmanager altijd up-to-date over de laatste teelttechnische ontwikkelingen, adviseer je op het hoogste niveau en ben je eindverantwoordelijk voor het gehele teeltproces op alle locaties. De kans is groot dat jij een nieuw specialisme gaat ontdekken binnen VYP.
Functie eisen
Bezit je de passie voor het opkweken van jong plantmateriaal? Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding of je hebt voldoende aantoonbare werkervaring als teler. Je bent enthousiast en hebt een praktische, leergierige instelling. Je bent bereid tot weekendwerk en in een dynamische omgeving houd jij je gemakkelijk staande. Zo functioneer je zowel in teamverband als zelfstandig optimaal. Ook ben je in bezit van een spuitlicentie of ben je bereid deze eventueel te halen.
Functie aanbod
Bij VYP kies je voor een carrière voor de lange termijn. Je krijgt de mogelijkheid om veel te leren over telen, teelttechnieken en gewassen middels interne en externe opleidingen. Je zult de functie ervaren als een afwisselende baan met veel uitdaging, zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je komt terecht in een informele werksfeer met gemotiveerde collega’s die graag werken in een schone werkomgeving. Uiteraard ontvang je een passend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een goede beloning voor eventuele overuren is gegarandeerd. Er is een actieve personeelsvereniging, die naast de personeelsuitjes diverse leuke activiteiten organiseert.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
Cursus
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
07-09-2022