Teler Hortensia – Locatie Verantwoordelijke (Planten)

Teler Hortensia – Locatie Verantwoordelijke (Planten)

Vacaturenummer
8552
Plaatsnaam
Wateringen
Functie
Teelt
Functienaam
Teler Hortensia – Locatie Verantwoordelijke (Planten)
Functie inhoud
Voor een bedrijf dat planten kweekt zijn wij op zoek naar een Teler Hortensia – Locatie Verantwoordelijke.

Bedrijfsprofiel
Wij zijn een sociaal familiebedrijf waarbij de familie niet operationeel actief is, maar wel betrokken. Wij krijgen veel vertrouwen en zo alle ruimte om te ondernemen. Alles met de bedoeling dat medewerkers, wij als team, als bedrijf, voor en met onze klanten groeien en bloeien! Groeien doen we door ervoor te zorgen dat iedereen kan doen waar die goed in is. Op deze manier laten we de dingen gebeuren die nodig zijn om de planten goed te laten groeien, en klanten optimaal te bedienen. Zo is er de laatste jaren flink geïnvesteerd en zijn er ideeën om de organisatie nog meer toekomstbestendig te maken. De bedrijfsvoering wordt gerund door het vaste team van medewerkers, een groep van kaderleden, specialisten en een groep van 6 betrokken managers/directieleden die het bedrijf door en door kennen: Teelt, Productie, Financiën, en Verkoop. We bestaan uit een mix van jongere en oudere medewerkers, waarvan veel met lange dienstverbanden. Kenmerkend voor mensen in het bedrijf is dat zij houden van de bedrijfsdynamiek. Met respect, open en direct met elkaar omgaan waarbij iedereen gewoon zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt. Ieder zijn specialisme, maar we doen het met z’n allen! Verder maakte het bedrijf de afgelopen jaren een verdere ontwikkeling in professionaliseren door. En als klanten dan aan je terugkoppelen: de mensen bij het bedrijf daar kun je mee samenwerken! Dan is dat een compliment wat ons aanmoedigt te blijven doen zoals wij het graag met elkaar doen.

Functie
Je begint met het meekijken, meelopen en ondersteunen van John en Peet. Dit zijn de telers die momenteel de teelt verzorgen op locatie Monstersepad (de verschillende kassen en buitenveld zijn samen 7 hectare). Hier worden heel veel hortensia’s geteeld, evenals jonge violierenplanten in opdracht van Florensis.

Naarmate je de teelt je meer en meer eigen hebt gemaakt schuif je door naar de eindverantwoordelijke rol op het gebied van teelt. Pieter is dan jouw leidinggevende; je gaat steeds meer met hem sparren over mogelijkheden om het teeltproces in de koelcel te optimaliseren, het aantal bloemen per plant uit te breiden en de uniformiteit nog verder te verbeteren. Ook weet jij wat er allemaal nog meer te doen is om vooruit te blijven lopen in de teelt.

Heb je de ambitie om meer te doen? Dan kun je op een gegeven moment een extra teeltlocatie onder je hoede krijgen en/of je krijgt er op locatie Herenlaan extra verantwoordelijkheid bij.
Functie eisen
Als teler ben je betrokken en flexibel. Is er veel zon, heb je in elke kas planten staan in een kritische fase? Dan breng je meer tijd door in de kas. Heb je te maken met zieke planten, met te weinig groei, wil het even niet? Dan stort jij je er helemaal op! Je zoekt uit hoeveel water de planten hebben gehad, wat voor mest, hoe het klimaat was. Je zoekt net zo lang tot je weet hoe en wat en de oorzaak voor de slechte groei was en hoe je dit weg kunt nemen.
Om succesvol te kunnen zijn bij het bedrijf is het belangrijk dat je Betrokken en Gedreven bent. Professioneel werkt en Stevig in je schoenen staat.

  • Misschien heb je al ervaring als teler, of wel affiniteit en interesse; maar nog geen teeltervaring;
  • Je werkt en denkt op mbo+ of hbo-niveau, je denkt logisch na, signaleert veel en bent leergierig;
  • Naast het bezig zijn met het klimaat, de programmering van de watergift, bemesting en de biologie ben je graag een deel van je tijd ook uitvoerend bezig. Je houdt en weet van aanpakken: je neemt zelf een deel van de rembespuitingen voor je rekening, loopt met de slang de jonge violierenplanten na en meer.
Functie aanbod
  • Een aantrekkelijke groeifunctie, volop mogelijkheden en verantwoordelijkheden naar je toe te trekken, verder te bouwen aan onze hortensia producties, te leren, te doen en jezelf te ontwikkelen;
  • Deel uitmaken van een team, een bedrijf waar het draait om kwaliteit, om een integraal soepele bedrijfsvoering. We gaan voor goed en beter, in plaats van voor altijd maar weer meer;
  • Fijne collega’s om mee samen te werken, in Pieter een kundige leermeester;
  • Groeien ook door opleiding, training en coaching.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
30-05-2022