Vacature Teelttechnische consultant (chrysanten)

Teelttechnische consultant

Teelttechnische consultant (chrysanten)

Vacaturenummer
6483
Plaatsnaam
Hensbroek
Functie
Teelt
Functienaam
Teelttechnische consultant (chrysanten)
Functie inhoud
Voor een vermeerderaar en veredelaar van chrysanten in Hensbroek zijn wij op zoek naar een Teelttechnische consultant.

Dit wordt jouw uitdaging
Dit bedrijf staat in de markt bekend om zijn vernieuwende rassen van een constant hoge kwaliteit. Onze klanten in het binnen- en buitenland behoren tot de meest vooraanstaande kwekers in de markt. Aan jou de taak om als teelttechnische consultant met de klanten een goede relatie te onderhouden. Je adviseert en begeleidt de Nederlandse en buitenlandse telers op teelttechnisch gebied. Deze maatwerkondersteuning verbetert bij de telers het teeltrendement van onze rassen. Je blijft up-to-date op assortiments- en teelttechnisch gebied en je deelt proactief teeltkennis met de klanten. Het werkgebied van de teelttechnische consultant ligt voornamelijk in het Westland en/of de Bommelerwaard. Bij gebleken geschiktheid is uitbreiding van het werkgebied naar het buitenland mogelijk.
Je legt verantwoording af aan de international sales manager.

Met een team van 170 eigen medewerkers op de locatie Hensbroek werken we er elke dag aan om de volgende stap te zetten. Als groeiend familiebedrijf, opererend in een dynamische wereld, zoeken we talent om ons verder te brengen. Mensen met kwaliteiten en capaciteiten die de potenties van de internationale sierteelt zien. Ben jij zo iemand, als teelttechnische consultant binnen ons concern?

Heb jij een commerciële instelling en beschik je over groene vingers? Ben jij graag op de hoogte van innovaties op teeltgebied? Wil jij de schakel zijn tussen dit bedrijf en de klant?
Nederland is wereldwijd gezien de grootste speler in de sierteelt. Die positie hebben we te danken aan bedrijven die continu innoveren. Dit bedrijf is er een van. We behoren internationaal gezien tot de grootste veredelaars en vermeerderaars van de chrysant. Continue vernieuwen we het assortiment met aantrekkelijke rassen. Zo houden we de focus van de consument op de chrysant vast. Dat doen we niet alleen in eigen land, maar mondiaal via distributeurs en eigen verkoopkantoren in Colombia en Zuid-Afrika. Onze productielocaties in Hensbroek en Tanzania voorzien klanten in grote delen van de wereld van chrysantenstekken.

Deze taken kunnen wij aan jou overlaten
 • Je onderhoudt de relatie tussen Dekker Chrysanten en de directe klant;
 • Je neemt deel aan vaktechnische bijeenkomsten en volgt de nieuwe ontwikkelingen op teeltgebied op de voet;
 • Je geeft klanten teelttechnisch advies en ondersteuning bij assortimentsbepaling en planning;
 • Je draagt zorg voor publicaties en verslaggeving van teelttechnische adviezen.
Functie eisen
 • Je beschikt over een afgeronde agrarische opleiding op minimaal Hbo-niveau;
 • Je hebt enige jaren ervaring in de teelt;
 • Je bent klantgericht, flexibel en initiatiefrijk;
 • Je denkt en handelt in oplossingen;
 • Je bent analytisch aangelegd en beschikt over overtuigingskracht, zowel mondeling als bij het schriftelijk communiceren;
 • Je kan zelfstandig werken en bent gestructureerd;
 • Je beschikt over hands-on mentaliteit en bent stressbestendig;
 • Je kunt plannen en organiseren;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent bereid om naar het buitenland te reizen;
 • Het is een fulltime functie voor 38 uur per week.
Functie aanbod
Reken bij dit bedrijf op een functie met veel zelfstandigheid. Je initiatief wordt hier écht gewaardeerd. De sfeer op het bedrijf stimuleert je om alles uit jezelf te halen wat erin zit en verder te komen. En wat salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden betreft: wij weten wat specialisten waard zijn.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
16-07-2020