Teeltspecialist (zacht fruit)

Teeltspecialist (zacht fruit)

Vacaturenummer
6830
Plaatsnaam
Roggel
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltspecialist (zacht fruit)
Functie inhoud
Voor een kwekerij in zacht fruit in Limburg zijn wij op zoek naar een teeltspecialist.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is gespecialiseerd in het telen en vermarkten van dagverse rode bessen, blauwe bessen, bramen en frambozen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een belangrijke en deskundige aanbieder van Nederlands zacht fruit. We leveren onze zelf geteelde- en verpakte producten aan retail en foodservice. Het bedrijf is een echt familiebedrijf, wanneer jij bij ons aan het werk gaat wordt je met open armen ontvangen. Wij zijn trots teler, verpakker en leverancier van rode bessen, blauwe bessen, bramen, frambozen en een mix daarvan. Jouw werkzaamheden worden verricht op ons bedrijf in Roggel. Buiten Roggel hebben we ook een teelt locatie in Neeritter en in Buren (de Betuwe). Je maakt onderdeel uit van een jong, enthousiast en betrokken team.

Functie
Het familiebedrijf is op zoek naar een fulltime teeltspecialist zacht fruit. De afgelopen jaren hebben wij een groei meegemaakt, met o.a. het aankopen van een nieuwe kas inclusief proeflocatie. Mede hierdoor zijn wij op zoek naar een teeltspecialist die ons gaat adviseren. Klinkt dit als een uitdagende functie voor jou? Lees dan snel verder!

Het bedrijf is uitgegroeid tot een teeltbedrijf van ruim 100 hectare op verschillende locaties. Deze functie focust zich op de hoofdlocatie Roggel en Neeritter, met een omvang van ca. 70 hectare. Binnen dit terrein ben jij verantwoordelijk voor het creëren van optimale groeiomstandigheden voor onze zacht fruit planten. Bemestingsschema’s, gewasbescherming en klimaatbeheersing zijn voor jou geen onbekende begrippen. Jij weet hoe je hiermee om moet gaan én geeft op belangrijke momenten advies. Dit doe je door gebruik te maken van de nieuwste moderne technieken.

De functie teeltspecialist is voor ons een nieuwe functie. Daarom zoeken wij iemand met ervaring die er energie van krijgt om zelfstandig aan de slag te gaan. Eén van de taken die bij jou komt te liggen is het optimaliseren van onze teelt. Vanaf dit jaar is een start gemaakt met het overgaan van teelt in potten. Dit betekent dat jij gerichte informatie kunt verzamelen en snel kunt bijsturen. Maar jij weet dat informatie niet alleen te verkrijgen is door cijfermatige input. Jij gaat ook het veld in om zelf de planten te bekijken. Dit combineer jij met de juiste kennis, waarbij jij er zelf voor zorgt dat je knowhow up-to-date blijft. Vervolgens gebruik jij deze informatie om advies te geven én mee te denken over onze teelstrategieën.
Functie eisen
Om een goede match te creëren denken wij dat onderstaande eigenschappen van belang zijn:

  • Je hebt een relevante hbo/wo opleiding afgerond en al enkele jaren werkervaring opgedaan als teeltspecialist;
  • Je hebt ervaring met zelfstandig en projectmatig werken;
  • Je bent kwaliteitsgericht en wilt altijd het beste resultaat behalen;
  • Je hebt een echte passie voor de teeltsector én wilt jezelf hierin graag ontwikkelen;
  • Je hebt een goed analytisch vermogen en signaleert afwijkingen of veranderingen in een vroeg stadium;
  • Je kunt vooruitdenken en weet prioriteiten te stellen;
  • Je kunt goed advies geven en meedenken in de uitvoering van het advies;
  • Je kunt zowel adviezen geven op basis van data, vanuit de teelt of vanuit innovatie.
Functie aanbod
Werken bij een familiebedrijf.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
20-01-2021