Teeltspecialist (rozen)

Teeltspecialist (rozen)

Vacaturenummer
7033
Plaatsnaam
Maasland
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltspecialist (rozen)
Functie inhoud
Voor een rozenkwekerij in Maasland zijn wij op zoek naar een teeltspecialist.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is al jarenlang een toonaangevende Nederlandse rozenkweker met een uitstekende reputatie. De oprichter begon in 1976 in het Zuid-Hollandse Monster, uit pure liefde voor rozen. Na vier jaar is het bedrijf voortgezet in Maasdijk. Tegenwoordig worden de rozen gekweekt op elf hectare, verdeeld over twee locaties in het Westland.

Functie
Als Teeltspecialist is jouw belangrijkste doel om de kwaliteit van onze rozen consistent op het hoogste niveau te houden. Jij staat aan het begin van ons product en dat maakt dat je in jouw functie veel verantwoordelijkheid hebt. Je kent de kas op je duimpje en weet hoe je de ideale omstandigheden creëert voor onze rozen. Nauwkeurigheid staat bovenaan in jouw woordenboek. Je analyseert welke maatregelen het gewenste effect hebben op het gewas. Daarbij ga je strategisch te werk.

Binnen deze functie heb je letterlijk alles onder controle. Je controleert het gewas op ziektes en plagen en grijpt in waar dat nodig is. Je checkt continu of het klimaat in de kas aansluit op de weersomstandigheden en je houdt bij of het gewas de juiste hoeveelheid water en voedingstoffen krijgt. Ook meet je welk effect de gekozen teeltstrategie heeft op de groei en kwaliteit van de rozen. De voortgang van de gestelde doelstellingen op het gebied van productie en kwaliteit kun je verantwoorden aan de directie door middel van gedegen analyses en rapportages.

Gewasbescherming is een groot onderdeel van je takenpakket. Samen met de operationeel directeur bepaal je welke biologische gewasbescherming je gaat inzetten om verwachte plagen en ziektes voor te zijn. Het bedrijf is een MPS gecertificeerd bedrijf, duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en jij kunt je daar goed in vinden. De milieuregistratie is jouw taak en bij een audit coördineer jij alle benodigde werkzaamheden.
Functie eisen
Je vindt het leuk om alles te weten van de nieuwste teelttechnieken en denkt mee over verbeteringen en vernieuwingen binnen het bedrijf. Ook heb je intensief contact met teeltadviseurs en bezoek je teeltbijeenkomsten om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de branche.

Tot slot beschik je over een MBO niveau 4 diploma en minimaal 3 jaar werkervaring binnen een teeltbedrijf. Je bent fulltime beschikbaar en bij storingen buiten de normale werktijd.
Functie aanbod
Je gaat werken binnen een enthousiast team bij een ambitieuze organisatie. Je krijgt een marktconform salaris volgens de CAO Glastuinbouw en een bonus bij goed presteren. De sfeer binnen onze organisatie is informeel met voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid. Bovendien krijg je binnen de functie veel vrijheid en worden eigen initiatieven en ideeën zeer gewaardeerd.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
01-03-2021