Teeltspecialist Proeftuin & Veredeling (uitgangsmateriaal)

Vacaturenummer
6434
Plaatsnaam
Hendrik-Ido-Ambacht
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltspecialist Proeftuin & Veredeling (uitgangsmateriaal)
Functie inhoud
Voor een kwekerij gericht op de opkweek van warme groenteplanten en grote verscheidenheid aan sierteeltproducten in Hendrik-Ido-Ambacht zijn wij op zoek naar een Teeltmedewerker.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is een toonaangevend familiebedrijf in de internationale sierteelt. Onze visie is om de meest betrouwbare, innovatieve en duurzame veredelaar en vermeerderaar te zijn. Wij hebben productie- en veredelingslocaties in Nederland, Duitsland, Portugal, Kenia en Ethiopië. Met ruim 2.000 medewerkers leveren we jaarlijks een assortiment van 4.000 plantvariëteiten aan 8.000 professionele kwekers in 50 landen. Voor ons is verantwoord ondernemen even natuurlijk als het bieden van de beste kwaliteit met de hoogste leverbetrouwbaarheid.

Functieomschrijving
Het bedrijf groeit, bloeit en verandert en daar speel jij als Teeltspecialist een grote rol in. Heb jij de ervaring om de organisatie en de afdeling verder te ontwikkelen en te professionaliseren? Grijp dan je kans! Wij zijn per direct op zoek naar een Teeltspecialist Proeftuin & Veredeling.

In deze functie heb je een sturende rol om een grote verscheidenheid aan teelten op een kwalitatief hoogstaand niveau te brengen en te houden. Hierbij gaat het met name om de teelt van showmateriaal, vergelijkingsproeven, selectieproeven, kruisingsplanten maar ook moederplanten t.b.v. stekproductie. Dit alles in zowel bedekte als open teelten (containervelden) en met een grote verscheidenheid aan rassen van zowel één- als meerjarigen.

Je werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit het interpreteren van scouting resultaten en het opstellen van een doelmatig gewasbeschermingprogramma, het instellen, controleren en bijsturen van klimaatinstellingen en het bepalen en controleren van de juiste watergift. Je zult een aantal teeltmedewerkers op functionele basis aansturen en zorgen voor uitvoering van werkzaamheden in de juiste volgorde en met de juiste prioriteit. Met enige regelmaat zal je ook bepaalde werkzaamheden zelf uitvoeren.

Deze afdeling bestaat uit een team van ervaren, enthousiaste en betrokken collega’s.
Je zult veel samenwerken met de afdelingen Breeding, Corporate Product Management en Marketing. Dit zijn je voornaamste (interne) klanten.

Jij bent iemand die zijn expertise goed kan inbrengen op het gebied van de teelt van siergewassen, zodanig dat deze kunnen worden geproduceerd volgens de eisen van de genoemde (interne) klanten.
Functie eisen
 • Afgeronde agrarische opleiding op mbo / hbo-niveau, of een door ervaring verkregen gelijkwaardig werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar teelttechnische ervaring;
 • (Teelt) ervaring in de pot- en perkplanten sector is een pré;
 • Leidinggevende ervaring (functioneel) is een pré, daarbij bereid zijn hierin verder opgeleid te worden;
 • In het bezit van spuitlicentie 2;
 • Kunnen omgaan met klimaatcomputer en waterzijdige apparatuur;
 • Kennis van Microsoft Office applicaties.
Functie aanbod
 • Een uitdagende werkomgeving met de ruimte én middelen om nieuwe ideeën te realiseren;
 • Een fijne werksfeer met korte lijnen en een no-nonsense mentaliteit;
 • Kansen voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden met collectieve regelingen en een resultaatafhankelijke winstdeling.
Gewenste ervaring
Minimaal 5 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
25-06-2020