Vacature Teeltspecialist (paprika)

Teeltspecialist

Teeltspecialist (paprika)

Vacaturenummer
5940
Plaatsnaam
Middenmeer
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltspecialist (paprika)
Functie inhoud
Voor een paprikakwekerij in Andijk zijn wij op zoek naar een Teeltspecialist (junior/medior of senior).

Wie zijn wij?
Wij dragen bij aan de bron van een gezond leven: we voorzien de wereld van gezonde voeding, namelijk paprika’s. Wij zijn een paprikakwekerij in Middenmeer van 40 hectare kas (80 voetbalvelden groot), 36 vaste medewerkers en gemiddeld 70 uitzendkrachten. Aansluitend aan de kwekerij hebben wij een sorteerhal waar onze paprika’s direct gesorteerd worden. Wegens groei van ons bedrijf zoeken wij een Teeltspecialist.

Wat ga je doen bij ons?
Jij wordt dé teeltman/vrouw voor één van de 4 kassen van 10 hectare rode paprika’s. Jouw ervaring bepaalt of je eerst één van onze teeltspecialisten assisteert of dat je al snel verantwoordelijk wordt voor 10 hectare paprika’s. Je voert in grote lijnen de volgende werkzaamheden uit:
 • Je zorgt ervoor dat het hele seizoen de (paprika)planten optimaal groeien en ze kwalitatief goede paprika’s produceren. Vanaf het moment dat de plantjes geplant worden (november) tot en met het moment dat de laatste paprika’s geoogst worden (eind oktober).
 • Je teelt op gevoel en op cijfers. Je bent het meeste van jouw tijd in en tussen het gewas te vinden.
 • Je controleert en beoordeelt de stand van het gewas en de kwaliteit.
 • Je zorgt voor voldoende watergift en de juiste bemesting.
 • Je voert gewasbescherming uit (bijna alleen maar biologisch), signaleert ziekten en plagen en schakelt als deze bestreden moeten worden. Biologische gewasbescherming is bij ons de basis, maar soms is het nodig om ziekten/plagen chemisch te bestrijden.
 • Daarnaast stuur je ook vanaf de computer het gewas: je controleert de klimaatinstellingen in de klimaatcomputer (Hoogendoorn) en stuurt bij waar nodig. Je bent nog net geen weerman/vrouw, maar je weet als geen ander wat de weersvoorspellingen zijn voor de komende dagen, want elke verandering in het weer kan een verandering in de sturing van het gewas betekenen.
 • Wekelijks tel je het aantal vruchten aan de plantjes om een inschatting te maken hoeveel paprika’s je de komende periode verwacht. Je stemt deze schatting af met jouw collega van de arbeid, die dit gebruikt om een arbeidsplanning te maken.
 • De productiewerkzaamheden worden door productiemedewerkers uitgevoerd, aangestuurd door een meewerkend voorman. Tijdens jouw rondes controleer je het gewas- en oogstwerk en schakel je met de voorman indien nodig.

Alle handelingen zijn in grote lijnen gebaseerd op het teeltplan die globaal voor een heel jaar is gemaakt. Dit plan wordt wekelijks besproken en bijgesteld aan de hand van de (weers)omstandigheden. De teelt- en bio-voorlichters komen wekelijks langs om het gewas en het teeltplan te bespreken. Je loopt regelmatig mee met studieclubs en teeltexcursies, om informatie uit te wisselen met andere telers.
Functie eisen
Wat kan jij en wat wil jij?
 • Heb jij (enige) ervaring in de teelt? Junior, medior of senior? De baan kan aangepast worden aan jouw kennis en ervaring;
 • Je voelt je thuis tussen de planten en je vindt het fascinerend hoe planten groeien;
 • Je werkt of hebt gewerkt in de teelt als bijvoorbeeld gewasverzorger, teeltmedewerker, teeltspecialist;
 • De samenwerking tussen de diverse processen (teelt, arbeid, sorteren) vind je interessant en je wilt hier vanuit jouw teeltfunctie volop aan bijdragen;
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de planten, je houdt het weer in de gaten als een weerman/vrouw en je belt regelmatig met je IPad van afstand in;
 • Je bent woonachtig in Noord-Holland, bij voorkeur in de omgeving van Middenmeer (of je bent bereid op termijn te verhuizing richting het mooie en ruime Noord-Holland).
Functie aanbod
Met wie werk je samen?
Overkoepelend voor onze twee kwekerijen in Noord-Holland stuurt de teeltdirecteur de teeltteams aan. Het teeltteam bestaat uit twee senior teeltspecialisten en twee medior teeltspecialisten. In jouw eigen kas werk je samen met de meewerkend voorman voor het uitvoeren van de arbeid en schakel je met de bedrijfsleider en met de kwaliteitsmanager die overkoepelend voor het hele bedrijf werken. Voor de techniek schakel je onze technische mannen in. Samen zorgen jullie voor het telen en produceren van de paprika’s. Uiteraard met veel plezier!

Waarom bij ons?
Wij zijn een groeiende organisatie met mooie doelstellingen voor de toekomst. Het bedrijf wordt aangestuurd door vijf ondernemers die passie hebben voor hun vak en jou graag meenemen in deze passie. Je krijgt de vrijheid om het werk op jouw manier te ondernemen. Samenwerken en sparren gebeurt op een open en informele manier. Persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd en gewaardeerd.
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
08-10-2019