Teeltspecialist (opkweek)

Teeltspecialist (opkweek)

Vacaturenummer
7703
Plaatsnaam
s-Gravenzande
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltspecialist (opkweek)
Functie inhoud
Voor een kwekerij in 's-Gravenzande die gespecialiseerd is in het opkweken en uitleveren van jonge groenteplanten zijn wij op zoek naar een Teeltspecialist.

Het bedrijf
Binnen onze afdeling productieplanning werkt een enthousiast team dagelijks aan een zo efficiënt mogelijke planning. In nauwe samenwerking met Customer Service en met de verschillende tuinen zorgt dit team ervoor dat alle klanten op tijd bediend kunnen worden met mooie planten van de hoogste kwaliteit.
We produceren op meerdere vestigingen in binnen- en buitenland een compleet scala jonge groenteplanten en uitgangsmateriaal voor tropische en bloeiende potplanten, vaste planten en perkgoed voor de professionele tuinbouw in Europa en daarbuiten. Kwaliteit van onze producten staat centraal.

De funtie
Als Teeltspecialist ben je verantwoordelijk voor een optimale groei van de vruchtgewassen. Samen met je teeltteam teel je van zaadje tot afleverbare plant. Dit realiseer je door onder andere de kwaliteit van het water te monitoren, de juiste voeding aan de plant te geven en te scouten op eventuele insecten.
De functie bestaat uit veel afwisselende werkzaamheden en je houdt te allen tijde het klimaat in de kas goed in de gaten. Je weegt de steenwollen potten met planten en aan de hand van het gewicht bepaal je of je water moet geven en de hoeveelheid voeding die de plant nodig heeft. Dit stel je in in het klimaat-/watertechnische computersysteem waarin je alle aspecten van het klimaat kunt regelen. Het water dat retour komt wordt grondig ontsmet, zodat dit hergebruikt kan worden: dit houd jij onder controle.

Daarnaast regel je de chemische of biologische bestrijding, om ervoor te zorgen dat de nultolerantie van schadelijke insecten kan worden nageleefd. Je scout de insecten wekelijks, zodat je weet wat er aan de hand is in de kas. In overleg met de gewasbeschermingsspecialist besluit je vervolgens welke maatregelen je neemt om de kas schoon te houden.

Je team bestaat naast jou uit drie collega’s. Zij focussen zich allemaal op een ander onderdeel: kiemen en enten, teelt algemeen, water management, en een vliegende keep.
Functie eisen
  • HBO-diploma richting plantenteelt en -fysiologie
  • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke teelttechnische functie
  • Maximaal een half uur reistijd
  • Bereid om soms storings- en weekenddiensten te draaien
  • Praktisch, resultaatgericht en onder druk kunnen werken
Functie aanbod
  • €2.500 - €3.500 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
  • 38-urige werkweek
  • 25,5 vakantiedagen
  • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden, opleidingen en cursussen op het gebied van teelttechniek, plantenfysiologie en klimaatbeheersing
  • Telefoon, studiefaciliteiten en actieve personeelsvereniging
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
02-12-2021