Teeltspecialist junior/medior (paprika's) 

Teeltspecialist junior/medior (paprika's)

Vacaturenummer
6770
Plaatsnaam
Andijk
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltspecialist junior/medior (paprika's)
Functie inhoud
Voor een paprikakwekerij in Andijk zijn wij op zoek naar een Teeltspecialist junior/medior.

Bedrijfsprofiel
Wij dragen bij aan de bron van een gezond leven: we voorzien de wereld van gezonde voeding, namelijk paprika’s. De kwekerij is een paprikakwekerij in Andijk van in totaal 25 hectare glas (50 voetbalvelden groot), bestaande uit drie kassen. Aansluitend aan de kwekerij hebben wij een sorteerhal waar de paprika’s direct gesorteerd worden. Ons teeltteam bestaat uit twee teeltspecialisten en we zoeken een derde teeltspecialist!

Functie
Jij wordt dé teeltman/vrouw voor de 3e kas van 6 hectare rode paprika’s. Jouw ervaring bepaalt of je eerst één van onze teeltspecialisten assisteert of dat je al snel verantwoordelijk wordt voor 6 hectare paprika’s.
Je voert in grote lijnen de volgende werkzaamheden uit:

 • Je zorgt ervoor dat het hele seizoen de (paprika)planten optimaal groeien en ze kwalitatief goede paprika’s produceren. Vanaf het moment dat de plantjes geplant worden (november) tot en met het moment dat de laatste paprika’s geoogst worden (eind oktober).
 • Je teelt op gevoel en op cijfers. Je bent het meeste van jouw tijd in en tussen het gewas te vinden.
 • Je controleert en beoordeelt de stand van het gewas en de kwaliteit.
 • Je zorgt voor voldoende watergift en de juiste bemesting.
 • Je voert gewasbescherming uit (bijna alleen maar biologisch), signaleert ziekten en plagen en schakelt als deze bestreden moeten worden. Biologische gewasbescherming is bij ons de basis, maar soms is het nodig om ziekten/plagen chemisch te bestrijden.
 • Daarnaast stuur je ook vanaf de computer het gewas: je controleert de klimaatinstellingen in de klimaatcomputer (Hoogendoorn) en stuurt bij waar nodig. Je bent nog net geen weerman/vrouw, maar je weet als geen ander wat de weersvoorspellingen zijn voor de komende dagen, want elke verandering in het weer kan een verandering in de sturing van het gewas betekenen.
 • Wekelijks tel je het aantal vruchten om een inschatting te maken hoeveel paprika’s je de komende periode verwacht. Je stemt deze schatting af met jouw collega van de arbeid, die dit gebruikt om een arbeidsplanning te maken.
 • De productiewerkzaamheden worden door productiemedewerkers uitgevoerd, aangestuurd door een meewerkend voorman. Tijdens jouw rondes controleer je het gewas- en oogstwerk en schakel je met de voorman indien nodig.

Alle handelingen zijn in grote lijnen gebaseerd op het teeltplan die globaal voor een heel jaar is gemaakt. Dit plan wordt wekelijks besproken en bijgesteld aan de hand van de (weers)omstandigheden. De teelt- en bio-voorlichters komen wekelijks langs om het gewas en het teeltplan te bespreken. Je loopt regelmatig mee met studieclubs en teeltexcursies, om informatie uit te wisselen met andere telers.

Het teeltteam bij de kwekerij bestaat uit twee teeltspecialisten, waarbij je wordt begeleidt door een van de teeltspecialisten. In jouw eigen kas werk je samen met de manager arbeid voor het uitvoeren van de arbeid. Voor de techniek schakel je onze technische dienst in. Samen zorgen jullie voor het telen en produceren van de paprika’s. Uiteraard met veel plezier!
Functie eisen
 • Heb jij (enige) ervaring in de teelt? Junior, medior? De baan kan aangepast worden aan jouw kennis en ervaring;
 • Je voelt je thuis tussen de planten en je vindt het fascinerend hoe planten groeien;
 • Je werkt of hebt gewerkt in de teelt als bijvoorbeeld gewasverzorger, teeltmedewerker, teeltspecialist;
 • De samenwerking tussen de diverse processen (teelt, arbeid, sorteren) vind je interessant en je wilt hier vanuit jouw teeltfunctie volop aan bijdragen;
 • Je voelt je verantwoordelijk voor de planten, je houdt het weer in de gaten als een weerman/vrouw en je belt regelmatig met je IPad van afstand in;
 • Je bent woonachtig in Noord-Holland, bij voorkeur in de omgeving van Andijk (of je bent bereid op termijn te verhuizing richting het mooie en ruime Noord-Holland).
Functie aanbod
 • Je komt te werken bij een moderne en duurzame paprikakwekerij met mooie doelstellingen voor de toekomst. We verwarmen de kassen op een duurzame manier met WKK/warmtepompen, aardwarmte en een biomassa installatie.
 • Het bedrijf wordt aangestuurd door ondernemers die passie hebben voor hun vak en jou graag meenemen in deze passie.
 • De collega’s van het jonge team waar je in komt te werken zijn open en direct tegen elkaar en houden ook van een geintje.
 • Als je verder wilt groeien, dan staan wij daar open voor en zullen we dat stimuleren.
 • De werkmentaliteit wordt hier omschreven als ‘niet lullen maar poetsen’, met een glimlach er samen voor gaan!
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
Niet van toepassing
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
03-12-2020