Teeltspecialist Jonge Groenteplanten (Planten)

Teeltspecialist Jonge Groenteplanten (Planten)

Vacaturenummer
8551
Plaatsnaam
Wateringen
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltspecialist Jonge Groenteplanten (Planten)
Functie inhoud
Voor een bedrijf dat planten kweekt zijn wij op zoek naar een Teeltspecialist Jonge Groenteplanten.

Bedrijfsprofiel
Wij zijn een sociaal familiebedrijf waarbij de familie niet operationeel actief is, maar wel betrokken. Wij krijgen veel vertrouwen en zo alle ruimte om te ondernemen. Alles met de bedoeling dat medewerkers, wij als team, als bedrijf, voor en met onze klanten groeien en bloeien! Groeien doen we door ervoor te zorgen dat iedereen kan doen waar die goed in is. Op deze manier laten we de dingen gebeuren die nodig zijn om de planten goed te laten groeien, en klanten optimaal te bedienen. Zo is er de laatste jaren flink geïnvesteerd en zijn er ideeën om de organisatie nog meer toekomstbestendig te maken. De bedrijfsvoering wordt gerund door het vaste team van medewerkers, een groep van kaderleden, specialisten en een groep van 6 betrokken managers/directieleden die het bedrijf door en door kennen: Teelt, Productie, Financiën, en Verkoop. We bestaan uit een mix van jongere en oudere medewerkers, waarvan veel met lange dienstverbanden. Kenmerkend voor mensen in het bedrijf is dat zij houden van de bedrijfsdynamiek. Met respect, open en direct met elkaar omgaan waarbij iedereen gewoon zijn of haar eigen verantwoordelijkheid neemt. Ieder zijn specialisme, maar we doen het met z’n allen! Verder maakte het bedrijf de afgelopen jaren een verdere ontwikkeling in professionaliseren door. En als klanten dan aan je terugkoppelen: de mensen bij het bedrijf daar kun je mee samenwerken! Dan is dat een compliment wat ons aanmoedigt te blijven doen zoals wij het graag met elkaar doen.

Functie
Komend half jaar ga je de verschillende jonge planten telen en je dit eigen maken. Je gaat de processen leren kennen: stap voor stap ga je per gewasstadium de plant met het daarvoor benodigde klimaat begrijpen. We hebben 19 verschillende afdelingen met daarin planten in verschillende stadia. Het wordt jouw uitdaging de planten precies zo te telen als we het met de klant afgesproken hebben. Elke klant heeft z’n eigen idee, wij hebben onze visie en de plant groeit zoals die op dat moment groeit. Je communiceert regelmatig met de klant over de ontwikkeling van zijn planten; bij het bedrijf noemen we dat: samenwerken.
Er valt heel veel te vertellen over het telen van jonge groenteplanten en over de bedrijfsvoering van onze mooie (jonge) plantenkwekerij. Daar hebben we het graag met je over tijdens een rondje tuinen. In de jonge plantenteelt is nog veel te ontwikkelen, veel te doen. Op gebied van bemesting, biologische gewasbescherming en noem maar op. Naast de teelt van jonge groenteplanten zal jij je ook bezighouden met de teelt van hortensia’s en jonge gerberaplanten: volop uitdaging jezelf meerdere teelten eigen te maken. Als jij het in je hebt en steeds meer verantwoordelijkheid wilt: kom maar op, dat kun je bij ons waarmaken en krijgen! Bij P. van Geest zijn er volop mogelijkheden voor ontwikkeling en groei.
Functie eisen
Een echte teler is altijd bezig met de teelt. Op de tuin bewust, thuis en als je privé dingen doet onbewust. Een plant liegt niet. Als jij daar oog voor hebt, vertelt de plant aan jou of die het wel of niet naar zijn zin heeft. En onze klanten liegen ook niet, die vertellen je haarfijn wat ze wel en niet goed vinden aan de planten die wij maken. Om succesvol te kunnen zijn bij het bedrijf is het belangrijk dat je Betrokken en Gedreven bent. Professioneel werkt en Stevig in je schoenen staat.

  • Je hebt al ervaring als teler, misschien teel je tomaten, paprika’s, bloemen of potplanten;
  • Je bent analytisch sterk, alert, scherp en leergierig;
  • Aan de ene kant heb je een goed/sterk eigen idee, aan de andere kant sta je open voor andere ideeën en meningen: jouw rol is zowel uitvoerend, richting gevend als ook dienstverlenend;
  • Of je bent al bekend met de dynamiek van een jonge plantenkwekerij of het spreekt jou aan.

Mbo- of hbo-werk- en denkniveau? We gaan ervan uit dat jij als potentiële kandidaat een goed stel hersens hebt.
Misschien heb je de HAS doorlopen of heb je een mbo-diploma en heb je meer in huis dan wat dit diploma doet vermoeden. Een open mind hebben en leergierig zijn, dat vinden wij belangrijk!
Functie aanbod
  • Een groeifunctie in de diepte en de breedte, waar jij, je tanden de komende jaren in kunt zetten;
  • Deel uitmaken van een team, een bedrijf waar het draait om kwaliteit, om een integraal soepele bedrijfsvoering. We gaan voor goed en beter, in plaats van voor altijd maar weer meer;
  • Fijne collega’s om mee samen te werken, in Pieter een kundige leermeester;
  • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen, om te groeien. Door elke dag met je werk bezig te zijn, maar ook middels opleiding, training en coaching.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
30-05-2022