teeltmedewerker veredeling vaste planten (veredeling) 

Teeltmedewerker Veredeling Vaste Planten (veredeling)

Vacaturenummer
6700
Plaatsnaam
Aalsmeer
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltmedewerker Veredeling Vaste Planten (veredeling)
Functie inhoud
Voor een veredelaar en kweker in Aalsmeer zijn wij op zoek naar een Teeltmedewerker Veredeling Vaste Planten.

Bedrijfsprofiel
Het bedrijf is ’s werelds grootste veredelaar en kweker van snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten. Onze jaaromzet bedraagt ongeveer 370 miljoen euro. We tellen meer dan 7.300 medewerkers. Naast een groot marketing en sales netwerk, hebben we een sterk internationaal netwerk van productielocaties. De sleutel tot ons succes is een breed en diep assortiment ondersteund door een wereldwijde toeleveringsketen. We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en investeren niet alleen in gezondheid, veiligheid en persoonlijke ontwikkeling, maar ook in innovatieve en duurzame technieken.

Functie
Als Teeltmedewerker Veredeling Vaste Planten ben je verantwoordelijk voor de praktische uitvoering van werkzaamheden met betrekking tot de veredeling van jonge planten in de kas en op het veld. Je werkt hierbij in een klein team onder leiding van de Locatiemanager.

We hebben 20 tot 25 gewassen waarvan we verbeterde variëteiten ontwikkelen. Het proces begint met het ondersteunen in het kruisen van de planten: stuifmeel verzamelen en de juiste moederplanten opzoeken. Nauwkeurig letten op juiste coderingen is hierbij heel belangrijk. De volgende stap is het oogsten en schonen van zaden en daarna het zaaien en opkweken van de planten. De veredelaar selecteert de beste planten en die worden vermeerderd door stekken die jij snijdt, plant en verzorgt. Je werkt aan de basis van nieuwe variëteiten in meerdere gewassen. Deze variëteiten onderscheiden zich in sierwaarde maar ook in kwaliteit en duurzaamheid.

Kort omschreven zijn jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Ondersteunen bij kruisingswerkzaamheden;
 • Nauwkeuring werken met labels en lijsten;
 • Schonen van zaad, zaaien en verspenen;
 • Opkweken en verzorgen van de jonge planten;
 • Vermeerderen middels stekken snijden en steken;
 • Naleven van fytosanitaire protocollen;
 • Inzetbaar bij alle voorkomende (licht fysieke) werkzaamheden in de kas en op het buitenveld.
Functie eisen
 • Je hebt MBO werk- en denkniveau;
 • Bij voorkeur heb je ervaring in de (bloemen)teelt;
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je werkt zeer nauwkeurig, zowel met de jonge planten als met labels en lijsten;
 • Je bent een teamplayer.
Functie aanbod
Het bedrijf heeft enorme wereldwijde ambities. Innovatie, technologie en kwaliteit staan hoog op de agenda. Dit zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin jij mee kan ontwikkelen in jouw vakgebied. Het bedrijf biedt haar medewerkers volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er heerst een informele en zeer toegankelijke werksfeer waarbij samenwerking hoog in het vaandel staat.
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
28-10-2020