Vacature Teeltmedewerker (planten)

Teeltmedewerker

Teeltmedewerker (planten)

Vacaturenummer
6518
Plaatsnaam
Bleiswijk
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltmedewerker (planten)
Functie inhoud
Voor een plantenkwekerij, gespecialiseerd in de opkweek van jong plantmateriaal, in Bleiswijk zijn wij op zoek naar een Teeltmedewerker.

Onze opdrachtgever is een plantenkwekerij die gespecialiseerd is in het opkweken van jongen planten. Het hele jaar door is geen dag hetzelfde omdat er vier seizoenen met verschillende producten worden geteeld, die allemaal om een andere manier van verwerken vragen en waarvan de partij grote varieert van 200 tot 1 miljoen planten. Denk hierbij aan groenteplanten, éénjarige planten, perkgoed en zomerbloeiers. Met twee grote locaties in Bleiswijk en de Lier beschikt onze opdrachtgever over 14 ha. In de toekomst willen ze uit gaan breiden met nieuwe locaties. Op dit moment werken er zo’n 40 personen vast in dienst en afhankelijk van het seizoen kunnen het aantal uitzendkrachten oplopen tot zo’n 90 personen.

Werkzaamheden:
Als teeltmedewerker ben je samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor alle teelten binnen jouw locatie. Van elke plant staat het gewenste aflevermoment en plant profiel vast en is het aan jou om van deze wens ook werkelijkheid te maken. Je hebt beschikking over: kwalitatief zeer hoge opkweek faciliteiten, interne product specialisten en externe adviseurs die ervoor zorgen dat je in staat bent om het gewenste product juist en op tijd af te leveren. Er is een leuke afwisseling tussen het telen en het zelf uitvoeren van teelthandelingen.
Dagelijks voorkomende werkzaamheden zijn:
 • Spuiten (bestrijden en remmen) van de planten. Dit gebeurt met zowel biologische- als met chemische middelen;
 • Watergeven met de slang;
 • Teeltrondes maken door de kas;
 • Overleg met de overige teeltcollega’s om de juiste werkwijze af te stemmen;
 • Doek lichten (bij de stek periode);
 • Mestbakken vullen;
 • Klein onderhoud aan de watergeefunit en ander materieel dat in de kas wordt gebruikt.
Je werkt in teamverband, maar voert werkzaamheden zelfstandig uit. Onze opdrachtgever werkt met de Priva klimaatcomputer.
Functie eisen
De ideale kandidaat:
 • Heeft de ambitie om door te groeien binnen het bedrijf. Ben jij over een aantal jaar de nieuwe Teeltmanager op één van de locaties?
 • Heeft een aantal jaren ervaring bij een plantenkwekerij. Het liefst in de opkweek;
 • Kan redelijk omgaan met computers;
 • Beschikt over een rijbewijs B.
Functie aanbod
Soort contract: Jaarcontract. De intentie is om hierna een vast dienstverband aan te bieden.
Werktijden: 6:00 uur – 16:30 uur
Werkdagen: maandag t/m vrijdag + zaterdagochtend
Cao: Glastuinbouw
Pensioenregeling: Ja, bedrijfsfonds voor de landbouw (BPL)
Vakantiegeld: 8,33% van het bruto jaarsalaris
Vakantiedagen: 25,5 dagen o.b.v. een fulltime dienstverband
Salarisindicatie en overige arbeidsvoorwaarden: Hard werken loont! Bij onze opdrachtgever kan het salaris zomaar oplopen tot € 5000,- bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband. Daarnaast worden reiskosten vergoed conform de cao Glastuinbouw. Iedere vrijdag is er een gezellige borrel en jaarlijks een leuk bedrijfsuitje. Ook wordt de BBQ aangestoken bij goed weer! Last but not least worden ontvangen kerstgeschenken verloot onder het personeel. Want je doet het immers -dag in dag uit- met z’n allen!
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
B
Plaatsingsdatum
31-07-2020