Teeltmanager (tomaat)

Teeltmanager (tomaat)

Vacaturenummer
8760
Plaatsnaam
De Lier
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltmanager (tomaat)
Functie inhoud
Voor Prominent in De Lier zijn wij op zoek naar een Teeltmanager.

Bedrijfsprofiel
Prominent is een innoverende specialist in tomaten met als passie om elk type consument dagelijks, op meerdere momenten te laten genieten van de gezonde en smaakvolle producten. Binnen Prominent werken 29 toonaangevende producenten van topkwaliteit tomaten samen. Telers die samen kennis en innovaties ontwikkelen en deze onderling delen. Bijvoorbeeld op het gebied van teelt, gewasbescherming en energie. De aangesloten telers telen tomaten op in totaal 420 hectare. Prominent is het tomatenmerk van Growers United; de leden van telersvereniging Prominent zijn ook lid van Growers United. De focus van Growers United ligt op verkoop & marketing, kwaliteit, innovatie en het faciliteren van de leden op tal van gebieden als verpakken, voedselveiligheid en verduurzaming.

De functie
Als Teeltmanager Tomaat bij Prominent Tomatoes ben je verantwoordelijk voor de beheersing, sturing en registratie van alle teelttechnische zaken. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de tomatenplant groeit tot een product dat aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Je bent dagelijks bezig met het zorgdragen voor de optimale groei van de tomatenplanten. Het is belangrijk dat je begrijpt wat de plant nodig heeft, en daar ook naar handelt. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de groei, waaronder het klimaat, bemesting, voeding en energie. Hier komt ook een stukje gewasbescherming bij kijken: je beschermt de teelt tegen schadelijke gevolgen van groeiverstoorders.

Daarnaast is het belangrijk dat je drie hoofdzaken goed registreert. In teeltregistratie volg je cijfermatig wat de plant doet, zodat je dit later kunt analyseren. Je registreert ook alles qua klimaat: welke water en voeding geef je de plant? Deze data kun je vervolgens ook vergelijken met data van collega telers en voorgaande jaren. Als laatste registreer je zaken rondom de energie, zoals gasverbruik, elektra en het aantal belichtingsuren.

Je hebt veel contact met de Locatiemanager, Arbeidsmanager en de Assistent Teelt. Jij rapporteert aan de Locatiemanager, en de Assistent Teelt rapporteert weer aan jou. Daarnaast heb je regelmatig contact met externe partijen, zoals de teeltvoorlichter en bioloog.
Functie eisen
 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
 • Kennis van het gewas, ziekten en plagen
 • In het bezit van BHV-certificaat en spuitlicentie, of bereid deze te behalen.
 • Storings- en weekenddiensten meedraaien
 • Initatiefrijk, resultaatgericht en zelfstandig
Functie aanbod
 • Vanaf €3.500 bruto p/m (sterk afhankelijk van kennis en kunde)
 • Bij goed functioneren kom je in aanmerking voor een bonusregeling
 • 38-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Ruime ontwikkelingsmogelijkheden
Gewenste ervaring
Minimaal 5 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
12-08-2022