Vacatures
Teeltmanager (Tomaat)

Teeltmanager (Tomaat)

Vacaturenummer
7499
Plaatsnaam
's-Gravenzande
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltmanager (Tomaat)
Functie inhoud
Voor een Tomatenkwekerij in De Lier zoeken wij een Teeltmanager (fulltime).

  • Het bedrijf:
Wij zijn een innoverende specialist in tomaten met als passie om elk type consument dagelijks, op meerdere momenten te laten genieten van de gezonde en smaakvolle producten. Binnen onze organisatie werken 29 toonaangevende producenten van topkwaliteit tomaten samen. Telers die samen kennis en innovaties ontwikkelen en deze onderling delen. Bijvoorbeeld op het gebied van teelt, gewasbescherming en energie. De aangesloten telers telen tomaten op in totaal 420 hectare.
Met ons hoofdkantoor in het Westland, leveren we tomaten in heel Europa. De gemiddelde leeftijd van onze totaal 106 medewerkers is 39 jaar, verhouding man/vrouw 75%/25%.

  • De functie:
Als Teeltmanager Tomaat ben je verantwoordelijk voor de beheersing, sturing en registratie van alle teelttechnische zaken. Jij zorgt er samen met je collega’s voor dat de tomatenplant groeit tot een product dat aan alle kwaliteitseisen voldoet.
Je bent dagelijks bezig met het zorgdragen voor de optimale groei van de tomatenplanten. Het is belangrijk dat je begrijpt wat de plant nodig heeft, en daar ook naar handelt. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de groei, waaronder het klimaat, bemesting, voeding en energie. Hier komt ook een stukje gewasbescherming bij kijken: je beschermt de teelt tegen schadelijke gevolgen van groeiverstoorders.

Daarnaast is het belangrijk dat je drie hoofdzaken goed registreert. In teeltregistratie volg je cijfermatig wat de plant doet, zodat je dit later kunt analyseren. Je registreert ook alles qua klimaat: welke water en voeding geef je de plant? Deze data kun je vervolgens ook vergelijken met data van collega telers en voorgaande jaren. Als laatste registreer je zaken rondom de energie, zoals gasverbruik, elektra en het aantal belichtingsuren.

Je hebt veel contact met de Locatiemanager, Arbeidsmanager en de Assistent Teelt. Jij rapporteert aan de Locatiemanager, en de Assistent Teelt rapporteert weer aan jou. Daarnaast heb je regelmatig contact met externe partijen, zoals de teeltvoorlichter en bioloog.
Functie eisen
Als je analytisch vermogen en technisch inzicht hebt en het leuk vindt om binnen een klein team een optimaal resultaat te behalen, en je het een uitdaging vindt om je verantwoordelijkheid te nemen als je fouten maakt, dan is dit een baan voor jou.
Op een leuke werkdag draait de productie goed. De planten groeien goed en je hebt controle op alle vlakken.
Functie aanbod
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
01-09-2021