Vacatures

Teeltmanager (paprika)

Vacaturenummer
5544
Plaatsnaam
Luttelgeest
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltmanager (paprika)
Functie inhoud
Voor een paprikakwekerij in Luttelgeest zijn wij op zoek naar een Teeltmanager.

Met jouw kennis, ervaring en passie voor planten zorg jij als Manager Teelt ervoor dat het gewas optimaal gaat groeien waarmee een maximale paprikaoogst gerealiseerd wordt. Dit begint bij de keuze voor het ras van de paprika en het inkopen van de jonge planten. Vervolgens ga jij samen met je collega’s zorgen voor optimale teeltomstandigheden. Voor de groei van de paprikaplant is een klimaat met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid essentieel. Hiervoor hebben wij onder andere moderne verwarmingstechnieken waaronder een innovatieve aardwarmte installatie. Met ons PRIVA-klimaatsoftware ben jij altijd op de hoogte van actuele waarden zoals temperatuur, luchtvochtigheid en instraling. Op basis van deze data maak jij je analyses en bij afwijkingen stel jij de systemen waar nodig bij. Uiteraard houd je hierbij rekening met de invloed van de weersomstandigheden buiten. Deze weersomstandigheden, waar je zelf geen invloed op hebt, hebben grote invloed op het klimaat in de kas. Als Manager Teelt ben je dus continue bezig met optimalisatie door bijvoorbeeld schermen op tijd te openen en te sluiten en de watergift waar nodig bij te stellen.

In de organisatie staat efficiëntie en duurzaamheid centraal. Voor je werk betekent dit dat er continue gezocht wordt naar verbeteringen in het proces. Deze verbeteringen komen onder andere terug in de teeltplannen, met jouw kennis en ervaring lever jij je bijdrage in het opstellen van de teeltplannen.

Door je aanwezigheid in de kas volg je de groei en ontwikkeling van de planten. De bladstand, kleur van het gewas en de verdeling tussen blad en paprikazetting zijn zaken waar jij op let en onregelmatigheden worden meegenomen in de teeltplannen. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor de gewasbescherming. Jullie scouten op ziekten en plagen waarop jij vervolgens actie onderneemt, de focus ligt hierin op een milieuvriendelijke werkwijze. Dit wordt onder andere gedaan door de inzet van nuttige insecten in plaats van bepaalde gewasbeschermingsmiddelen.

In de functie van Manager Teelt werk je nauw samen met de medewerkers in de kas, zij zien dagelijks de planten waardoor jij direct op de hoogte bent van onregelmatigheden. Je hebt ook regelmatig contact met de directie en de coördinatoren van de verschillende locaties als het gaat om de teeltplannen en uitvoering hiervan.

Een afwisselende baan waarin kantoor gecombineerd wordt met de werkvloer, nauw samengewerkt wordt met collega’s en een baan waarin jij een grote bijdrage levert aan de productie van paprika’s.
Functie eisen
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een nieuwe collega met passie voor planten. Je hebt een agrarische opleiding en bij voorkeur minimaal HBO werk- en denkniveau. Beschik jij hierover maar heb jij nog geen of weinig werkervaring in een soort gelijke functie? Als jij gemotiveerd bent dan bieden wij de ruimte om bij ons de kennis en werkervaring op te gaan doen.

Wij zijn op zoek naar een persoon die zelfstandig kan werken, meedenkt in het proces en cijfermatig sterk is. Je vindt het een sport om processen te analyseren en voortdurend verder te optimaliseren. Verder beschik je over communicatieve vaardigheden en kan je goed meedenken in het vinden van oplossingen. De groei van de paprikaplanten en veranderingen in het weer gaan 24/7 door, dit betekent dat je ook regelmatig buiten kantoortijden werkt.

Je hebt oog voor detail en daarbij ben je in staat het grotere plaatje te overzien.
Functie aanbod
Wij bieden je een baan met verantwoordelijkheden en vrijheid in een uitdagende omgeving. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen en uiteraard bieden wij je hiervoor de juiste begeleiding. Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao glastuinbouw, wij bieden je een passend salaris met ruimte om hierin te groeien.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
04-03-2019