Vacatures

Teeltassistent (potplanten)

Vacaturenummer
5770
Plaatsnaam
Monster
Functie
Teelt
Functienaam
Teeltassistent (potplanten)
Functie inhoud
Voor een potplantenkwekerij in Monster zijn wij op zoek naar een Teeltassistent.

Bedrijfsprofiel
Het betreft een ultra-modern Phalaenopsis-bedrijf, waar verspreid over 6 vestigingen per jaar meer dan 6.000.000 potorchideeën worden gekweekt. Wekelijks beleverd men meer dan 400 exporteurs met producten van de allerhoogste kwaliteit. Via enkele duizenden bloemenwinkels en tuincentra vinden de orchideeën vervolgens hun weg naar consumenten en bedrijven in alle Europese landen.

Per jaar worden vele soorten Phalaenopsis beoordeeld. Deze worden zowel binnen als buiten Europa gezocht of naar het bedrijf verzonden. Men selecteert in de markt en beslissen in de tuin waar men mee verder gaat. Men kenmerkt zich door altijd op zoek te zijn naar vernieuwing in de markt.

We zijn een groeiende organisatie met mooie doelstellingen voor de toekomst. Hiervoor zijn we op zoek naar een teelt assistent die de teeltmanager kan ondersteunen door middel van het geheel zelfstandig uitvoeren van werkzaamheden gericht op teeltvoorbereiding en dagelijkse gewasverzorging van diverse soorten Phalaenopsis.

Heb je ervaring in de glastuinbouw, ben je analytisch, besluitvaardig en kwaliteitsgericht?

Hoe zien je werkzaamheden eruit?
Je bent (mede) verantwoordelijk voor de bewaking van de ideale groeiomstandigheden van onze gewassen d.m.v. klimaatbeheersing, water geven en bemesting. Je werkzaamheden bestaan o.a. uit het wekelijks opstellen en volgen van een eigen arbeidsplanning, het scouten en behandelen van gewas, het uitvoeren van teeltproeven, assisteren bij bediening en controle van de klimaatcomputer en teeltinstallaties. Je bent mede verantwoordelijk voor gewasbescherming en verricht klein onderhoud aan technische installaties. Je bent verantwoordelijk voor een gestructureerde gewasregistratie, waarbij je je handelingen nauwkeurig uitvoert en de geldende hygiëne voorschriften strikt naleeft. Je draait mee in storings- en weekenddiensten en bent de eerste vervanger van de teeltmanager bij diens afwezigheid.

Wij zoeken mensen die fulltime beschikbaar zijn en ervaring hebben in een soortgelijke functie in de glastuinbouw. Ervaring is geen pré dus we nodigen ook minder ervaren, maar wel geschikte kandidaten mét gevoel voor teelt, uit om te reageren.
Functie eisen
 • Minimaal afgeronde MBO opleiding niveau 4 Teelt of HBO;
 • Je hebt écht groene vingers en voelt je thuis tussen de planten;
 • Ervaring met de glastuinbouwsector, het liefst in een soortgelijke functie;
 • Kennis van en ervaring met een klimaatcomputer;
 • In het bezit van een spuitlicentie;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • De motivatie om in teamverband niets minder dan een topproduct af te leveren;
 • Een flexibele en positieve instelling;
 • Woonachtig in regio Westland.
Functie aanbod
 • Een afwisselende functie in een enthousiast team waar naast hard werken ook ruimte is voor plezier maken met elkaar. Samenwerken en sparren doen we op een open en informele manier;
 • Goede werkomstandigheden in een modern en geautomatiseerd bedrijf;
 • Persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd en gewaardeerd;
 • Een marktconform salaris conform cao Glastuinbouw met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
Gewenste ervaring
Minimaal 1 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
04-07-2019