Teamleider Transport & Logistiek Administratie

Teamleider Transport & Logistiek Administratie

Vacaturenummer
8776
Plaatsnaam
De Kwakel
Functie
Logistiek
Functienaam
Teamleider Transport & Logistiek Administratie
Functie inhoud
Voor HilverdaFlorist in De Kwakel zijn wij op zoek naar een Teamleider Transport & Logistiek Administratie.

Bedrijfsprofiel
HilverdaFlorist richt zich op de veredeling, vermeerdering en ontwikkeling van een uitgebreid assortiment snijbloemen, potplanten en tuinplanten. Dit gebeurt met een sterke drive en focus op innovatie. HilverdaFlorist is dé leverancier van hoogwaardig jong plantmateriaal, geschikt voor elk klimaat en elke teeltbehoefte. Ons assortiment bestaat uit uitgangsmateriaal in zaden, stekken en weefselkweek.

Onze missie is simpel: uitblinken in alles wat we doen. Om dit te bereiken richten we ons op vier kernwaarden: Innovatie, Ambitie, Partnerschap en Betrouwbaarheid. Het hoofdkantoor van HilverdaFlorist is gevestigd in De Kwakel. Hier in Nederland werken we met 150 mensen in een internationaal verband. Samen met onze andere vestigingen in Colombia, Kenia, India en Canada kan HilverdaFlorist alle klanten wereldwijd voorzien van de beste producten en advies.

De functie
Als Teamleider Transport & Logistiek Administratie bij HilverdaFlorist zorg jij er samen met je team voor dat onze klantorders tijdig en correct naar bestemmingen over de hele wereld vervoerd en afgeleverd worden. Je draagt er zorg voor dat weg- of luchttransporten voor onze planten en zaden worden geboekt en de benodigde export documenten worden opgesteld.

Het team waarin je komt te werken is in opbouw. Je bent zowel coördinerend, sturend en coachend als administratief (uitvoerend) bezig. Je signaleert knelpunten en ziet waar processen en planningen verbeterd kunnen worden en onderneemt actie om, na overleg, deze verbeteringen door te voeren.

Verder draag je er zorg voor dat alle voorkomende werkzaamheden van jouw team op de correcte manier worden uitgevoerd. Denk hierbij aan:
 • Het ontwikkelen van werkschema’s op basis van prioriteiten.
 • Het plannen van verzendingen en registreren van verzendgegevens (bij gewicht, kosten beschikbare ruimte) t.b.v. de administratieve boekhouding.
 • Onderhouden van contact met de vertegenwoordigers van transportbedrijven en expediteurs om afspraken te maken en instructies te geven voor de verzending en aflevering van goederen volgens de wensen van onze klanten.
 • Contact met klanten.
 • Factureren, controleren en (laten) verzenden van zendingen aan onze klanten.
 • Contact met onze buitenlandse vestigingen over directe zendingen. Deze directe zendingen worden door jouw team gefactureerd en het team draagt zorg voor de communicatie naar onze klanten.
 • Controleren van transportfacturen en Permits en het checken van landeneisen voor onze transporten.
 • Het ontvangen, bewerken, verstrekken en controleren van transportdocumenten zodat deze aan de douane en verzekeringseisen, verpakkingsspecificaties, en aan nationale en relevante buitenlandse wet- en regelgeving en belastingstelsels voldoen.
Functie eisen
Je hebt de ambitie om mee te bouwen aan een organisatie en team in ontwikkeling en kunt mensen motiveren en aansturen. Je weet medewerkers zo ver te krijgen dat ze zich aan de vastgestelde procedures houden en je bent in staat om onze processen en planningen te verbeteren. Je bent ook praktisch ingesteld en vindt het gewoon leuk om er zorg voor te dragen dat onze transporten op het juiste moment verzonden en geleverd worden. Je begrijpt hierbij dat er piekweken zijn en je vindt het geen probleem om in die weken een stap extra te zetten. Je kunt dus zowel planmatig denken en werken als met de stress van tijdelijke hectiek omgaan. Hiernaast ben je organisatorisch sterk en kun je de werkzaamheden goed coördineren, heb je een dienstverlenende houding, ben je communicatief vaardig, accuraat en kosten- en kwaliteitsbewust.

Daarnaast beschik je over:
 • MBO+ / HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur een opleiding in de transport, logistiek of supply chain.
 • Minimaal 5 jaar relevante ervaring in een logistieke omgeving, denk aan transportplanner, exportmedewerker of logistiek administratief medewerker en enkele jaren ervaring als teamleider / coördinator; ervaring in de sierteelt/tuinbouw is een pré.
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift
 • Ervaring in het werken met een ERP systeem en MS Office. Ervaring met AgriWare is een grote pré.
Functie aanbod
Je komt te werken in een leuk team van 4 medewerkers (inclusief de teamleider) in opbouw. Dit biedt veel mogelijkheden om je eigen stempel op deze afdeling te drukken en je medewerkers te motiveren en te coachen om zichzelf, en de afdeling, te ontwikkelen. Samen vormen jullie de administratieve tak van de afdeling Transport & Logistiek. Je werkt nauw samen met de Expeditie afdeling.

Bij HilverdaFlorist willen wij voorop lopen in de zich almaar verder ontwikkelende sierteeltsector en daar kun jij aan bijdragen. Wij zijn een familiebedrijf waar we voor elkaar klaar staan met een prettige werksfeer in een no nonsens, open en eerlijke en platte organisatie.

Daarnaast ontvang je goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals;
 • Een aantrekkelijk salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring
 • Een functie voor 40 uur in de week (32 uur is bespreekbaar)
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Glastuinbouw
 • 25,5 vakantiedagen op fulltime basis
 • Een jaarcontract en daarna, bij goed functioneren, een contract voor onbepaalde tijd
 • Deelname aan het pensioenfonds van de Glastuinbouw (BPL)
 • Reiskostenvergoeding
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
32-40 uur
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs
Plaatsingsdatum
18-08-2022