Supervisor Weefselkweek

Supervisor Weefselkweek

Supervisor Weefselkweek (uitgangsmateriaal)

Vacaturenummer
7140
Plaatsnaam
Heerhugowaard
Functie
Teelt
Functienaam
Supervisor Weefselkweek (uitgangsmateriaal)
Functie inhoud
Voor Florensis, veredelaar en leverancier van uitgangsmateriaal in Heerhugowaard, zijn wij op zoek naar een Supervisor Weefselkweek.

Bedrijfsprofiel
Florensis is een toonaangevend familiebedrijf in de internationale sierteelt. Onze visie is om de meest betrouwbare, innovatieve en duurzame veredelaar en vermeerderaar te zijn. Wij hebben productie- en veredelingslocaties in Nederland, Duitsland, Portugal, Kenia en Ethiopië. Met ruim 2.000 medewerkers leveren we jaarlijks een assortiment van 4.000 plantvariëteiten aan 8.000 professionele kwekers in 50 landen. Voor ons is verantwoord ondernemen even natuurlijk als het bieden van de beste kwaliteit met de hoogste leverbetrouwbaarheid.

Vanuit ons laboratorium in Heerhugowaard houden we ons bezig met productie, productontwikkeling, onderzoek en kwaliteitsbewaking. De grootschalige productie vindt plaats in Heerhugowaard, India en Portugal. Heb jij de ervaring om de organisatie en afdeling verder te ontwikkelen? Heb jij oog voor detail? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor de operationele aansturing van ons laboratorium zijn wij op zoek naar een Supervisor Weefselkweek.

Functie
In deze functie geef je leiding aan een team van tien laboratoriummedewerkers. Je bent eindverantwoordelijk voor het operationele productieproces. Je coördineert de dagelijkse planning van de werkzaamheden en zorgt voor een goede voorbereiding. Planning, kwaliteitscontrole, onderzoek en aflevering van het weefselkweekmateriaal zijn onderdeel van je takenpakket, waarbij efficiëntie en verbeteringen van processen leidend zijn. Je rapporteert daarbij rechtstreeks aan de directeur. Je coacht, ondersteunt en motiveert het team en bent gemakkelijk in de omgang met mensen. Je kunt je werk efficiënt indelen en weet structuur aan te brengen. Je vindt het ‘wij gevoel’ van het team belangrijk, maar bent ook in staat om zelfstandig taken uit te voeren. Daarnaast heb je affiniteit met onze producten. Een zeker werkdruk ervaar jij als een uitdaging. Jij bent degene in het team die de kaders schept waarbinnen je collega’s goed aan het werk kunnen blijven. Kortom, een interessante en uitdagende baan!
Functie eisen
Dit is echt een baan voor iemand met organisatietalent, maar met oog voor detail. Successen worden behaald door verbeteringen in processen en protocollen. Je houdt ervan om productiedata te analyseren om zo de vertaalslag naar efficiency te maken. Je analyseert niet alleen de data, maar weet ook de gegevens te verwerken in managementoverzichten en verbetervoorstellen. Verder beschik je over:
 • Een HBO- of WO-opleiding in een relevante richting, bijvoorbeeld tuinbouw of plantenbiotechnologie;
 • In ieder geval drie jaar werkervaring in een functie als specialist weefselkweek of een soortgelijke functie waarin je ervaring hebt opgedaan op het gebied van weefselkweekproducten;
 • Ervaring met planningen, data analyse en verwerking van gegevens naar management rapporten;
 • Goede sociale en communicatieve vaardigheden;
 • Je kunt goed samenwerken en hebt de ambitie om je verder te ontwikkelen als leidinggevende;
 • Flexibiliteit om in drukkere periodes meer uren te werken, die je dan in rustigere periodes kunt compenseren door dan minder uren te werken.
Functie aanbod
In deze baan heb je veel vrijheid om zelf initiatieven te ontplooien binnen je werkzaamheden, waarbij je natuurlijk wel de afgesproken deadlines goed in het oog houdt. Twee jaar geleden zijn we een samenwerking aangegaan met branchegenoot Florensis. Dit biedt naast de inhoudelijke doorgroei in je eigen functie ook de mogelijkheid om binnen deze -grotere- organisatie door te groeien. Daarnaast bieden we je:
 • Een uitdagende werkomgeving met ruimte en middelen om nieuwe ideeën te realiseren;
 • Een fijne werksfeer met korte lijnen en een no-nonsense mentaliteit;
 • Kansen voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
 • Een salaris van €3000,- tot €4000,- bruto per maand, afhankelijk van de ervaring die je meebrengt;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden met een goede pensioenregeling.
Gewenste ervaring
Minimaal 2 jaar
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
12-04-2021