stageopdrachten

Stageopdrachten

Stagiair Veredeling Pot- en Perkplanten (mbo / hbo)

Vacaturenummer
6103
Plaatsnaam
De Lier
Functie
Stage
Functienaam
Stagiair Veredeling Pot- en Perkplanten (mbo / hbo)
Functie inhoud
Voor de afdeling Veredeling Pot- en Perkplanten van de grootste veredelaar en producent van uitgangsmateriaal voor snijbloemen, bollen, tropische planten, potplanten, perkplanten en vaste planten uit De Lier zijn wij op zoek een Stagiair Veredeling Pot- en perkplanten.

Stage omschrijving
Heb jij interesse in de veredeling van siergewassen en doe je een opleiding in de richting van plantenveredeling? Dan hebben wij een leuke nuttige stage voor jou!

In de afdeling Veredeling Pot- en Perkplanten ontwikkelen we producten voor markten over de hele wereld. We houden ons bezig met een aantal bekende maar ook een aantal nieuwe gewassen. Zowel het veredelen als het gebruikswaardeonderzoek gebeurt op verschillende locaties in Europa en Amerika. We zoeken een stagiair die een aantal taken in de verschillende veredelingsprogramma’s zal vervullen en daarbij nog enkele eigen onderzoeken op zich neemt. Hieronder een aantal mogelijke onderzoeken:
  • Het optimaliseren van de kieming van Pelargonium x Domesticum zaden;
  • Het opzetten van een beoordelingsmethode voor houdbaarheid in Saintpaulia en/of Pelargonium;
  • Onderzoek naar het effect van de leeftijd van de bloem en het stuifmeel op de zaadzetting in Aster, Dahlia en Hibiscus;
  • Onderzoek naar het effect van bodem antagonisten op de kwaliteit van de plant in enkele voorjaarsproducten.

Het betreft een stage van 4 of 5 dagen per week in de periode februari t/m juni/juli 2020. Het is de bedoeling dat er voor 50% meegelopen wordt en 50% aan het eigen onderzoek wordt gewerkt.
Functie eisen
Jouw profiel:
  • Je volgt een MBO of HBO tuinbouw gerelateerde opleiding;
  • Je bent geïnteresseerd in de veredeling van siergewassen;
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Je bent communicatief vaardig en kunt goed zelfstandig werken;
  • Je beschikt over een sterk organisatorisch en analytisch inzicht.
Functie aanbod
De organisatie heeft enorme wereldwijde ambities. Innovatie, technologie en kwaliteit staan hoog op de agenda. Dit zorgt voor een uitdagende werkomgeving waarin jij mee kan ontwikkelen in jouw vakgebied. De medewerkers krijgen medewerkers volop ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Er heerst een informele en zeer toegankelijke werksfeer waarbij samenwerking hoog in het vaandel staat.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
32-40 uur
Opleidingsniveau
MBO 3 + 4
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
18-12-2019