stageopdrachten

Stageopdrachten

Stagiair Breeding (hbo/wo)

Vacaturenummer
6058
Plaatsnaam
Hendrik-Ido-Ambacht
Functie
Stage
Functienaam
Stagiair Breeding (hbo/wo)
Functie inhoud
Als Stagiair Breeding maak je deel uit van het Breeding team en draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe rassen. In 2018 is GenNovation opgericht als samenwerking met andere sierteeltbedrijven om de veredeling in de sierteelt te versnellen m.b.v. technische ontwikkelingen. Als stagiair heb je een belangrijke rol in de samenwerking met GenNovation. Samen met onze veredelaar en projectmanager van GenNovation ontwikkel je fenotyperingsprotocollen voor interessante eigenschappen met als doel om in twee van onze gewassen merkers te ontwikkelen.

Je bent verantwoordelijk voor je eigen project dat zowel het fenotyperingswerk omvat als het identificeren van QTL ’s en verdere identificatie van de exacte genen in kwestie. Als je meer geïnteresseerd bent in de toepassing, is het mogelijk meerdere aspecten van het onderzoek te integreren in een multidisciplinaire aanpak. Het doel van elk van onze projecten is het ontwikkelen van merkers ter ondersteuning van het veredelingsproces.

Voor de stage werk je zowel in Wageningen als in Hendrik-Ido-Ambacht.
Functie eisen
Je bent geïnteresseerd in plantenveredeling en bekend met fenotypering en moleculaire merkers. Je hebt de drive om in je project te duiken en door te gaan tot je de antwoorden hebt gevonden die je zoekt. Je bent een enthousiaste student die initiatief neemt, nieuwe mogelijkheden ziet en met creatieve ideeën komt. Verder heb je goede communicatieve vaardigheden en ben je een sterke teamspeler.

Daarnaast:
  • ben jij een Bachelor- of Masterstudent (3e of 4e jaar bijvoorbeeld in de Plantenveredeling/Plantenwetenschappen);
  • ben je beschikbaar vanaf ongeveer begin 2020 tot medio 2020;
  • heb je kennis van fenotypering, plantenfysiologie en moleculaire markers;
  • ben je onafhankelijk en nauwkeurig;
  • beschik je over een goede beheersing van de Engelse taal (goede beheersing van de Nederlandse taal is een pre).
Functie aanbod
  • Een stageplaats binnen een dynamische, internationale en groeiende organisatie en samenwerkingsverband op het gebied van veredeling, waarbinnen de lijnen kort zijn en de sfeer prettig en no-nonsense;
  • Een uitdagende stageopdracht;
  • Een marktconforme stagevergoeding.
Gewenste ervaring
Niet van toepassing
Aantal uren per week
fulltime
Opleidingsniveau
HBO / Bachelor
Rijbewijs
Geen rijbewijs / B
Plaatsingsdatum
04-12-2019